Boston-mistenkt drept av politiet

En av dem som er mistenkt for å stå bak Boston-angrepet er på frifot, og den andre er død, sier politimester Ed Davis i Boston.

Publisert Publisert

sz2ca5a0.jpg Foto: SCANPIX

sz2ca5a1.jpg Foto: SCANPIX

  • NTB
  • Erlend Langeland Haugen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Politiet iverksatte i natt en storstilt jakt etter den ene av de to mennene som FBI har offentliggjort bilder av. Boston-politiet er nå sikre på at de har funnet gjerningsmennene bak bombeangrepet i Boston mandag, der tre ble drept og 180 ble såret.

Les også

De er mistenkt for å stå bak Boston-bombene

Den ene av de to ble hardt skadd i en skuddveksling med politiet fredag morgen. Han døde senere på sykehuset.

Den drepte er mannen som er avbildet med svart caps på bildene FBI har frigitt. Politiet har fortsatt ikke kontroll på den andre, som blir omtalt som «mistenkt nummer to».

— Vi ser nå etter han som har på seg hvit caps på bildene. Han er mistenkt for å være involvert i Boston-angrepet, sier politimester Ed Davis på en pressekonferanse.

Politiet går fra dør til dør i søket og ber alle holde seg innendørs.

Tok gissel under biljakt

Politiaksjonen begynte sent torsdag kveld lokal tid, da en politimann ble funnet alvorlig såret i en bil ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Cambridge.

Det ble iverksatt et storstilt søk etter to gjerningsmenn.

De to viste seg, ifølge politiet, å være de samme som er mistenkt for å stå bak bombeangrepet mot Boston maraton mandag, da tre mennesker ble drept og 180 såret.

MISTENKT: Mann med hvit caps. Foto: FBI

DREPT: Mann med svart caps og solbriller. Foto: FBI

For å slippe unna politiet kapret de en bil, tok et gissel og kjørte mot Watertown, som ligger rundt en mil unna Boston, opplyser politiet ifølge CNN.

Gisselet ble sluppet fri på en bensinstasjon etter rundt en halvtime, og i den intense biljakten som fulgte, kastet gjerningsmennene eksplosiver mot politiet.

— Terrorist som vil drepe

Det ble også avfyrt flere skudd, følge CNN, og vitner har fortalt at de hørte eksplosjoner.

— Det var eksplosjoner, det kan ha vært granater, sier Adam Brown, som bor i området, til AFP.

En politimann ble alvorlig såret i jakten. Det ble også den ene mannen som er mistenkt for Boston-angrepet - han døde senere på sykehuset.

Politiet omtaler mannen som natt til fredag lokal tid fortsatt var på frifot, som en terrorist som har som mål å drepe folk, skriver Reuters.

— De vi er mest bekymret for akkurat nå, er dem som bor i nabolaget. Denne mannen regnes for å være væpnet og farlig, og han utgjør en trussel mot alle som nærmer seg ham. Vær svært forsiktig og hold dere hjemme, sier politimester i Boston, Ed Davis.

Pågrepet fredag morgen

Meldingen om pågripelsen av den nå drepte mannen kom i 08-tiden fredag morgen norsk tid. Mannen var da pågrepet i Watertown, ca. én mil vest for Boston, etter en storstilt politiaksjon.

Senere ble det meldt at mannen døde på sykehuset.

TV-kanalen NBC-WJAR viste bilder av pågripelsen, av en mann som ligger på bakken, omringet av politiet. Mannen bedt om å kle seg naken før han ble ført bort i en politibil. Ifølge CNN var dette fordi man fryktet at han hadde eksplosiver på seg.

Den lokale TV-stasjonen WCVB meldte tidlig at både drapet på MIT, den etterfølgende biljakten til Watertown og politiaksjonen samme sted involverte de to mistenkte Boston-bomberne.

Etter flere dagers intens etterforskning offentliggjorde FBI torsdag bilder og video av to menn som mistenkes for terrorangrepet. Fredag morgen ble flere bilder offentliggjort, der ansiktene kommer bedre frem.

Les også

USAs blodige aprilhistorie

Prestisjefylte MIT, som har rundt 11.000 studenter, betegnet situasjonen som «ekstremt farlig», og ba studentene holde seg innendørs.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Obama: - Boston er i våre hjerter

  2. Femåring fortsatt kritisk skadet

  3. - Får mer lyst til å løpe igjen neste år på grunn av terrorangrepet

  4. Krystle (29) elsket maratonløp

  5. Hedret ofrene for Boston-angrepet

RYKKET UT: Både lokalt politi og det føderale politiet FBI rykket ut til åstedet. Foto: SCANPIX