Australias utenriksminister Bob Carr sier han beundrer den tidligere britiske statsministeren som døde mandag. Han sier han respekterte henne for hennes dristige lederstil.

— Men på 100 andre ting ville jeg argumentere imot henne, sier Carr, og viser til en samtale han hadde med Thatcher etter at hun hadde trukket seg fra politikken.

— Hun advarte Australia mot immigrasjonen fra Asia, og mente at hvis vi tillot for mye av dette ville asiatene ta over landet, sier han.

— Det minnet meg på at, til tross for betydningen hennes i de store spørsmålene som statens rolle og motstanden mot kommunismen, var det noe gammeldags over henne som var i utakt med tiden. Dette var nok også forklaringen på hvorfor partiet fjernet henne på 90-tallet, sier Carr.

— Hun sa «dere vil ende opp som Fiji, hvor indianerne har tatt over».

Nestlederen for opposisjonen i Australia, Julie Bishop, mener Carrs uttalelser er uforskammede og krever en unnskyldning fra utenriksministeren.

— Hans beslutning om å komme med disse påstandene etter hennes død, er et primitivt forsøk på å forvrenge ryktet til en av 1900-tallets største ledere, sier Bishop.