Mange beboere i Iquique, som lå nærmest episenteret, sover i telt eller har tatt inn hos slektninger i landsbyer som Alto Hospicio som ligger høyere opp og lenger fra havet.

Problemet er imidlertid at veien fra veien til Alto Hospicio er sperret på grunn av jordskred og dype sprekker i asfalten, så folk må gå mens de bærer på madrasser, TV-er og andre livsnødvendigheter.

— Vi går alle opp her uten vann. Jeg er ikke redd for meg selv, men for familien min, sønnen min, sier 26 år gamle Camilo Fuenzalida der han bærer på kofferter.

Det store jordskjelvet tirsdag kveld hadde en styrke på 8,2, og det har vært flere titalls etterskjelv, hvorav det kraftigste natt til torsdag hadde en styrke på 7,6.

Stengt by

Iquique, som er en viktig utskipingshavn for kobber fra gruvene opp i ørkenen og også en fiskerlandsby, er nedstengt etter skjelvet som kostet seks mennesker livet.

Grunnleggende tjenester og de fleste butikkene er stengt, og de som er igjen i byen, sto torsdag i lange køer for å kjøpe mat og andre varer i byen som har 18.000 innbyggere.

Rundt 1.500 mennesker sto i kø foran et åpent supermarked, og biler sto i kø ved bensinstasjonene.

Flere innbyggere meldte om butikker som benyttet anledningen til å øke prisene, men myndighetene ga politiet ordre om å pågripe butikkeiere som forsøker å profittere på desperate mennesker.

— Vi har levd i to dager uten strøm i noen områder, og uten vann i to dager. Butikkene åpner ikke, så vi får ikke mat, sier Mirna Mela.

Mange mennesker tilbrakte natten i telt på plassen ved byens fotballstadion, der mange varmet seg foran bål i den kalde natten.

Etterskjelvene fortsetter

— Bakken har ikke sluttet å riste. Gulvet beveger seg hvert annet minutt. Det er derfor vi sover ute, sa 60 år gamle Lila Gómez Mamani

Direktøren i Chiles seismologiske senter, Sergio Barrientos, bekrefter det folk på gata sier: Det er fortsatt rundt ti etterskjelv i timen.

Rundt 2.500 hus ble skadd i Alto Hospicio i det første skjelvet, og en vegg som kollapset i kvinnefengselet, førte til at 300 innsatte stakk av.

De største skadene var i fiskehavna, der rundt 80 fiskebåter ble skadd. Noen ble helt knust, mens andre drev til havs etter tsunamien som traff rundt en time etter skjelvet.

President Michelle Bachelet måtte selv evakueres fra hotellet sitt i Arica etter det kraftigste etterskjelvet like før midnatt natt til torsdag.

Hun var kommet til området for å inspisere og lede hjelpearbeidet etter jordskjelvet tirsdag kveld.