Helsemyndighetene i det vestafrikanske landet har bekreftet at en to år gammel jente er smittet av det fryktede viruset.

Fredag opplyste Verdens helseorganisasjon (WHO) at til sammen 43 personer som har vært i kontakt med jenta, deriblant ti leger og sykepleiere, nå overvåkes nøye av maliske myndigheter.

Sjette land

Den syke jenta bor i Kayes-regionen vest i landet og kom nylig hjem etter et opphold i Guinea, landet der ebolautbruddet først startet for ti måneder siden.

Mali er dermed det sjette vestafrikanske landet som er rammet av det dødelige viruset.

Nyheten om at ebolaviruset nå er påvist i Mali, kom samtidig som WHO opplyste at de var «temmelig sikre på» at smitten ikke ville bli spredt til andre land i regionen.

Antallet døde etter det verste ebolautbruddet verden har sett, har passert 4.900, ifølge nye tall fra WHO. Men mørketallene er ifølge FN trolig store.

Håper å få kontroll

Guinea, Liberia og Sierra Leone er de verst rammede landene, men myndighetene i disse landene sier de har håp om snart å få kontroll over utbruddet.

— Jeg tror at vi innen årsskiftet kommer til å være i en situasjon der smitten ikke er eliminert, men under kontroll, sa Sierra Leones president Ernest Bai Koroma.

For en drøy uke siden ble Nigeria og Senegal, som har hatt noen få ebolatilfeller, erklært helt smittefrie.