Jackson jr. innrømmer misbruk av valgkampmidler

Den tidligere amerikanske kongressrepresentanten Jesse Jackson jr. innrømmer at han har misbrukt flere millioner kroner av valgkampmidler. Konen er også innblandet i saken.

Publisert Publisert

INNRØMMER: Sandra og Jesse Jackson jr. innrømmer å ha brukt valgkampmidler privat. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Jackson ble siktet etter en omfattende gransking. Demokraten, som gikk av i november etter 17 år i Representantenes hus, risikerer ifølge Chicago Sun Times opptil 57 måneder i fengsel. Begrunnelsen for avgangen i fjor var helseproblemer, men Jackson jr. erkjenner at han på tidspunktet også ble gransket av FBI.

47-åringen er blitt ansett for å være en av de mest lovende afroamerikanske politikerne i USA. Han har tidligere også blitt nevnt som presidentkandidat for Demokratene.

— Ingen unnskyldning

Også hans kone, Sandra Jackson, er blitt siktet i saken. Hun trakk seg fra stillingen i byrådet i Chicago forrige måned og er siktet for å ha levert falske skatteopplysninger til myndighetene fra 2006 til 2011.

De to er sammen blitt ansett for å være et av de mektigste parene i Chicago. Begge innrømmer forholdene og får strafferabatt, melder Chicago-avisen.

— Jeg har ingen unnskyldning for det jeg har gjort, og jeg tar det fulle ansvaret, sier Jesse Jackson Jr. i en uttalelse sendt ut av sin advokat fredag.

Sju personer

Ifølge rettsdokumenter dreier svindelen seg om en sum på 750.000 dollar, tilsvarende over fire millioner kroner. Påtalemyndigheten sier at minst syv personer er involvert i skandalen, som innebærer at valgkampmidler er blitt brukt til personlige formål.

Blant anklagene er at Jesse Jackson jr. skal ha brukt valgkampmidler på en Rolex-klokke for nesten 250.000 kroner. Han skal også ha brukt mange tusen kroner på gjenstander som har tilhørt kjente personer - blant annet over 25.000 kroner på en hatt som tilhørte avdøde Michael Jackson.

- Bipolar lidelse

Jesse Jackson jr. er sønn av den berømte tidligere borgerrettsforkjemperen med samme navn.

— Dette er en vond sak, men med kjærlighet og bønn, kommer vi oss gjennom det, sier Jackson sr. til Chicago Sun Times.

Faren sier også til avisen at sønnen, som har blitt behandlet for bipolar lidelse, fortsatt sliter med sin psykiske helse.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. 23 tatt i fartskontroll ved skolen

  2. – Jeg ville beskytte henne så han ikke gikk for langt

  3. Helseministeren om lave smittetall: – Vi har senket skuldrene litt

  4. Robbet russ har fått 20.000 kroner på spleis

  5. – Då eg sat der, med eit alvorleg sjukt foster i magen, slo morsinstinktet inn

  6. – Frå tid til anna prøver dei å få meg tilbake. Eg svarar det same kvar gong.