Syriske myndigheter hevder terrorister sto bak tirsdagens dobbeltangrep, og at opprørssoldater hadde avfyrt raketter mot universitetet.

— Hittil er det 82 døde og over 160 sårede i et terrorangrep som var rettet mot studenter på deres første eksamensdag ved Aleppo-universitetet, sier guvernør Mohammed Wahid Akkad.

Skrekkslagne studenter

Men eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) hevder at universitetet ble utsatt for et luftangrep fra det syriske luftforsvaret, som avfyrte raketter mot universitetsområdet.

SOHR opplyser at 52 mennesker mistet livet i eksplosjonene, men legger til at antallet drepte kan stige dramatisk.

Videoklipp som studenter har lagt ut på internett, viser skrekkslagne overlevende som søker tilflukt inne i universitetsbygningene like etter at eksplosjonene inntraff.

Universitetsområdet ligger i en del av Aleppo som kontrolleres av regjeringens styrker. I tillegg til å huse studenter, har også over 30.000 interne flyktninger søkt tilflukt inne på universitetsområdet siden kampene begynte i Aleppo i fjor sommer.

Kamp om kontroll

Aleppo er Syrias økonomiske sentrum og mest folkerike by og har dermed stor strategisk betydning.

Krigen nådde Aleppo med full styrke for seks måneder siden, men kampene mellom regjeringsstyrkene og opprørerne har kjørt seg fast. Opprørerne skal kontrollere omkring halve byen, som fortsatt er åsted for harde kamper mellom opprørerne og regjeringsstyrkene.

Ifølge FN er over 60.000 mennesker drept i opprøret mot Bashar al-Assad i Syria. Borgerkrigen har vart i snart to år.