- ElBaradei holdt tilbake i Egypt

Den egyptiske opposisjonslederen Mohamed ElBaradei ble holdt tilbake av politiet under fredagens sammenstøt i Kairo, melder Al Jazeera.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Det ble først meldt at ElBaradei var pågrepet, men dette skal ikke være riktig.

Egyptisk politi og sikkerhetsstyrker skjøt med gummikuler mot demonstrantene som fredag samlet seg til nye protester i Kairo.

De største protestene fant sted i sentrum av den egyptiske hovedstaden etter fredagsbønnen i den store Al-Azhar-moskeen. Også utenfor en av boligene til presidentfamilien samlet demonstranter seg.

Mens de trampet på plakater med bilder av presidenten, ropte demonstrantene slagord som «Ned med Hosni Mubarak» og «Reis, reis Mubarak, flyet venter».

Mange av dem kastet steiner og sand mot det store oppbudet av politi og sikkerhetsstyrker, som svarte med å skyte med gummikuler mot folkemassen. Politiet tok også i bruk tåregass og vannkanoner.

Blant dem som var til stede ved fredagsbønnen, var Egypts opposisjonsleder Mohamed ElBaradei. Han ble hindret i å forlate området av politiet.

Også i en rekke andre egyptiske byer, blant dem Alexandria, Suez og flere byer i Nildeltaet, kom det til voldsomme sammenstøt etter fredagsbønnen. I Alexandria samlet 4-5000 mennesker seg utenfor jernbanestasjonen.

Les også

Videoen som kan tenne Egypt

Les også

- Har utpekt sønn som etterfølger

Saken oppdateres.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Videoen som kan tenne Egypt

  2. - Har utpekt sønn som etterfølger

BT anbefaler

«Et knippe gamle helter viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen»

Boomfunk MC’s, Wyclef Jean, Aqua, Vengaboys og E-Type viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen.

LES SAKEN