Obamas nærmeste politiske og militære rådgivere ga ham en liste over mulige reaksjonsmåter mot Syrias angivelige bruk av kjemiske våpen.

Han hadde også en telefonsamtale med Cameron der de to var enige om at bruk av kjemiske våpen ville kreve en alvorlig respons fra det internasjonale samfunn.

Det er foreløpig ikke kjent hvilke konkrete reaksjonsformer Obama og hans rådgivere drøftet, og Obama og Cameron nevnte heller ikke konkrete tiltak i sin samtale.

Obama har vært svært motvillig til å bli dratt inn i borgerkrigen i Syria, som han har kalt et sekterisk, komplekst problem. Men han sa også for et år siden at bruk av kjemiske våpen ville være en rød linje for USA.

Leger Uten Grenser meldte søndag at mer enn 350 mennesker med nevrotoksiske symptomer var døde etter angrepet, og at rundt 3.600 er behandlet for symptomer på nervegassforgiftning, blant dem medisinsk personell.

Leger Uten Grenser har sin informasjon fra fire sykehus i Damaskus de samarbeider med, der pasientene kom inn i timene etter angrepet, men understreker at de ikke kan slå fast hvem som sto bak.