Uttalelsene fra palestinsk side har til hensikt å oppegge befolkningen mot Israel og er kontraproduktive, har Netanyahu formidlet i et brev til USAs utenriksminister.

Klagen understreker at gjensidige anklager og mistillit truer samtalene, selv om Israel nå forbereder løslatelsen av et stort antall palestinske fanger før samtalene tas opp igjen neste uke.

Ifølge representanten nyhetsbyrået Reuters har snakket med, viste statsminister Benjamin Netanyahus brev til en uttalelse fra palestinernes president 29. juli i år der han sier at en fremtidig palestinsk stat vil være «uten tilstedeværelsen av en eneste israeler, verken sivile eller soldater».

Hatutdanning

Netanyahu siterte også en beskrivelse fra en tv-sending der fotballklubben Barcelona besøkte Vestbredden i forrige uke. På TV-programmet leses det opp en uttalelse der israelske byer beskrives som «palestinske». En sanger på fotballbanen gjentar samme budskapet.

— Snarere enn å utdanne en ny generasjon palestinere til å leve i fred med Israel, bereder denne utdanningen i hat grunnen for fortsatt vold, terror og konflikt, heter det i brevet.

USAs ambassade i Israel har foreløpig ikke besvart Reuters henvendelser for en kommentar om Netanyahus brev til Kerry.

Palestinske anklager

Palestinerne har lenge anklaget Israel for ikke å gjøre nok for å skape fred Palestinerne viser til utvidelsen av jødiske bosetninger på Vestbredden, som verdenssamfunnet for det meste anses for å være ulovlig.

Netanyahus sentrum-høyre-regjering inkluderer et parti som støtter bosetterne og åpent tar avstand fra opprettelsen av en palestinsk stat.

Hanan Ashrawi fra PLO avviser brevet fra Netanyahu som et «desperat forsøk på å vri verdens oppmerksomhet fra Israels sjokkerende brudd på internasjonal lov.