Talsmannen for helsemyndighetene på Gazastripen, Ashraf al-Qudra, sa først at tre mennesker ble drept og fem såret i angrepet i Al-Zawayda i nærheten av flyktningleiren Nusseirat. På morgenkvisten ble det kjent at to av de sårede hadde dødd av skadene.

Luftangrepet rammet et bolighus, ifølge øyenvitner og helsepersonell. Samtlige av de døde kom fra samme familie, opplyser leger ved Al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah. Det dreier seg om en 28 år gammel far, hans 26 år gammel kone og deres to sønner på tre og fire år. I tillegg ble farens 45 år gamle tante drept, ifølge kildene.

Raketter mot Israel

Det israelske forsvaret opplyser å ha gjennomført rundt 20 luftangrep mot Gazastripen tidlig lørdag. Tre raketter eller granater slo samtidig ned i Sør-Israel nær grensen til det palestinske området.

Fredag kveld var 40 sivile såret i et angrep på Sabra-nabolaget i Gaza by. Palestinerne skjøt også minst tre raketter mot Tel Aviv-området i Israel fredag kveld, men de ble skutt ned på av det israelske rakettforsvarssystemet Iron Dome, og ingen ble skadd.

En fire år gammel gutt ble imidlertid drept da en palestinsk granat traff en bil i et område i nærheten av Gaza, mens sju mennesker ble såret. Gutten ble alvorlig skadd og døde senere på sykehus i Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu har lovt at «Hamas kommer til å betale en høy pris» for angrepet.

Over 80 drepte

Krigshandlingene mellom Israel og Hamas ble gjenopptatt tirsdag da de egyptisk-ledede våpenhvileforhandlingene kollapset.

Ifølge nødetatene på Gazastripen er 81 mennesker drept i israelske angrep siden.

Minst 2097 palestinere er drept siden 8. juli, da krigen startet. Av dem er rundt 70 prosent sivile, ifølge tall fra FN. På den israelske siden er 68 mennesker drept, 64 av dem soldater.

RUINER: Palestinere leter etter eiendeler i restene av husene deres.