Tidligere på dagen ble det meldt at en av islamistene ble drept, i tillegg til en sivil person som havnet i kryssilden.

Det ble også oppgitt at ni soldater, åtte sivile og seks islamister ble såret i kampene, men om de seks som lørdag kveld meldes døde var blant de sårede soldatene, er ikke kjent.

Kampene brøt ut sent fredag i Khan al-Askar-området, nær sentrum av havnebyen. De væpnede mennene trakk seg tilbake til de trange smugene rundt markedet, der de ble angrepet av hæren lørdag morgen.

Tripolis historiske sentrum er en turistattraksjon som UNESCO vurderer om skal gis verdensarvstatus. Kampene gikk hardt ut over markedet i byen, og AFPs journalist melder om store skader på bygninger og kjøretøyer.

Det var relativt rolig i byen lørdag ettermiddag, etter at en våpenhvile var blitt forhandlet fram av lokale veldedige organisasjoner. Til tross for det, ble en libanesisk soldat bortført av væpnede menn etter at kampene var over. Hæren skal ha stanset et forsøk på å kidnappe fem andre.

Det har også vært kamper i Akkar-regionen nord i Libanon, der væpnede menn forsøkte å stenge en hovedvei. Her skal to av de uidentifiserte mennene ha blitt drept, ifølge den libanesiske hæren. Området ligger nært den syriske grensen.