Antallet drepte og sårede er det høyeste ved et enkelt angrep mot Gazastripen de siste månedene.

— Tre mennesker ble drept, og 25 ble såret i den israelske bombarderingen av de østlige distriktene Zeitun og Shejaiya, sier Ashraf al-Qudra, talsmann for helsedepartementet på Gazastripen. De berørte distriktene ligger øst for Gaza by.

Det var lørdag kveld ikke klart hvorvidt det var sivile eller militante palestinere som ble skadelidende.

Kritiske skader

Ambulanser og privatbiler var raskt på stedet hvor de israelske granatene slo ned for å kjøre de sårede til sykehuset, ifølge lokale øyenvitner.

Kilder ved et sykehus i Gaza sier til Reuters at flere av de sårede har kritiske skader etter bombardementet fra Israel.

Granatangrepet skal være en reaksjon på at en militær israelsk jeep ble beskutt med palestinske raketter ved grenseovergangen Karni. Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) hevder de står bak angrepet. Fire israelske soldater ble såret, ifølge en uttalelse fra det israelske forsvaret.

Kilder i forsvaret hevder at to av soldatene fikk alvorlige skader og at jeepen ble sprengt i luften, men dette er ikke bekreftet at forsvarsledelsen.

Spent situasjon

Ytterligere fem palestinere ble ifølge helsearbeidere såret av israelsk ild i et separat angrep øst for Khan Yunis sør på Gazastripen lørdag.

Det har vært spent i grenseområdet den siste tiden. Palestinske opprørssoldater har sendt raketter mot israelsk territorium, og israelerne har gjennomført luftangrep mot væpnede palestinere.

Torsdag ble en israelsk soldat såret øst for Khan Yunis da en tunnel med eksplosiver ble detonert. Hamas' væpnede gren, Ezzedine al-Qassam-brigadene, tok på seg ansvaret for dette angrepet. Noen timer tidligere ble en 13 år gammel palestinsk gutt skutt og drept av et israelsk helikopter i det samme området, ifølge helsearbeidere og øyenvitner.