— Vi har vært opptatt av å redegjøre for våre fem ansatte som var om bord og tolv personer som var tilknyttet vår tredjepartsleverandør. De er alle OK, sier pressevakt Knut Rostad i Statoil til NTB.

Han opplyser at Scarabeo 5 skal være oppdrag for Statoil på norsk sokkel, men at den lå på verftet i Rotterdam for en såkalt femårsklassing – en overhaling og mindre modifikasjonsarbeid.

En person er skadd i ansiktet etter en gasslekkasje, melder nederlandske medier. Ifølge nederlandsk politi var brannen liten og kom raskt under kontroll, melder NRK, som også har fått vite at ytterligere én person har fått uspesifiserte brannskader, mens en tredje person har pustet inn røyk.

Statoil

Oljeriggen SSDR Scarabeo 5 eies av Saipem, men leies ut til Statoil. Riggen er spesialbygd for norske forhold og ble levert av et italiensk verft i 1990.

NRK viser et bilde der flammer står opp fra riggen, men ifølge et øyenvitne ble brannen slokket litt før klokka 9.30.

Pressevakt i Statoil, Knut Rostad, kan imidlertid ikke fastslå at brannen er slukket og viser til nederlandske myndigheter og Saipem.

Kristin-feltet

Mannskapet på riggen teller vanligvis 180. Statoil fikk i starten av september tillatelse til å bruke oljeriggen, som kan bore på hele 2.000 meters dyp, på Kristin-feltet i Norskehavet, ifølge Offshore Energy Today. Riggen er bygd i Italia, og årsaken til brannen er ikke kjent. Det er imidlertid mistanke om at den skyldes en gasslekkasje.

KRAFTIG RØYK: <a href="http://offshore.no/sak/59701_-_det_brenner_paa_scarabeo_5">Offshore.no</a> har fått tilgang til bilder av brannen i Nederland.
Offshore.no
RiggbrannEscenic.jpg
Offshore.no