Målet med økningen er å avvæpne militssoldater og andre væpnede grupper i landet. De siste par dagene har over 300 mennesker blitt drept i sammenstøt og kamper i landets hovedstad Bangui.

— Fredag kveld var 1000 mann kommet frem, og innen lørdag kveld vil det være 1600 soldater på plass, sier Hollande. De franske troppene skal bistå de afrikanske troppene som allerede er på plass med 2500 soldater

Frankrike sender soldater for å beskytte sivilbefolkningen fra overgrep etter å ha fått klarsignal fra FN. Volden i landet har eksplodert som følge av religiøse motsetninger mellom muslimer og kristne etter at muslimske opprørere tok makten i et kupp tidligere i år.

Frykten er at den blodige konflikten skal utvikle seg til folkemord.

Da de første gruppene med franske soldater ankom byen Cantonnier ikke langt fra hovedstaden Bangui lørdag, ble de hyllet av lokalbefolkningen som sto langs veien og ropte «Tusen takk» og «Redd oss».

Opprinnelig skulle Frankrike sende 1.200 soldater. FNs generalsekretær Ban Ki-moon har advart at landet kan trenge 9.000 soldater for å dempe volden.