Dersom opplysningene stemmer, har Bashar al-Assads motstandere sikret seg kontroll over den viktige forsyningsruten fra landets nest største by Aleppo og nordover mot den tyrkiske grensen.

— Flyplassen har blitt fullstendig frigjort. Restene av Assads gjenger blir nå jaget, heter det i en uttalelse fra ni brigader som deltok i operasjonen, blant dem den al-Qaida-tilknyttede gruppen Islamsk stat i Irak og Levanten og den ytterliggående Tawhid-bigraden.

Militærflyplassen Minnig ligger på veien mellom Aleppo og den tyrkiske byen Gaziantep. Dersom opplysningene stemmer, kan det dreie seg om en viktig symbolsk seier for opposisjonen, som har gått på flere nederlag den siste tiden.

Ifølge aktivisten Mohammad Nour i opposisjonens Shaam News Network har opprørerne erobret størstedelen av flyplassen i løpet av de siste to månedene. Rundt 70 regimesoldater ble igjen i flyplassens kommandosenter. Dette ble ødelagt da en selvmordsbomber kjørte en pansret bil inn i bygningen mandag, ifølge Nour.

— De fleste av de gjenværende ble drept i selvmordsangrepet. Resten flyktet i tre stridsvogner, hvorav én ble ødelagt, sier han.