Det melder Expressen.

Deler av Gamla Stan samt den travle Sveavägen i den svenske hovedstaden ble torsdag ettermiddag sperret av etter at mannen gikk inn i et lokale som benyttes av menneskerettsorganisasjonen Civil Rights Defence og truet med å sprenge en bombe.

Ifølge kilder avisen Aftonbladet har snakket med, har mannen på seg et bombebelte. Det har imidlertid ikke politiet bekreftet.

Evakuert

Mannen har rettet trusler mot regjeringspartiet Moderaterna og mot opposisjonspartiet Socialdemokraterna selv om han gikk inn i et lokale som ikke tilhører noen av partiene.

Det er foreløpig ikke kjent hvem mannen er eller hva slags motiv han har, men politiet bekrefter at truslene er politisk motivert.

— Mannen har uttalt misnøye med ulike riksdagspartier, sier politiets pressetalskvinne Towe Hägg.

Politiet forhandler

Bygningen i Stora Nygatan ble straks evakuert og gatene rundt er sperret av, og det er ikke meldt om at noen har kommet til skade. Mannen som framsatte trusselen, skal være den eneste som er igjen der, ifølge politiet.

Situasjonen var ved 16.15-tiden fortsatt uendret og politiet forhandlet med mannen for å få ham til å overgi seg.

— Vi har sikret bygningen der mannen befinner seg, sier Olsson. Han understreker også at truslene er rettet mot de to partiene og ikke mot menneskerettsorganisasjonen.

Olsson opplyser til nyhetsbyrået TT har mannen ikke har framsatt noen konkrete krav.

Stor politiaksjon

På grunn av truslene mot Moderaterna og Socialdemokraterna er også store deler av Sveavägen og andre gater i Stockholm sentrum sperret av og partikontorene er evakuert.

Et stort antall politifolk og utrykningskjøretøyer står både i Gamla Stan og langs Sveavägen.

Politiaksjonen har ført til fullstendig trafikkaos i ettermiddagsrushet i Stockholm.

Vil ikke kommentere

Verken Moderaterna eller Socialdemokraterna ønsker å kommentere saken.

— Vi har som policy å ikke kommentere sikkerhetssaker, sier pressesjef Håkan Gestrin hos Socialdemokraterna.

En butikkeier som ønsker å være anonym, forteller til Aftonbladet hvordan han opplevde det som skjedde.

— Det var bare en person som banket på hos meg og sa at det var en person som hadde åpnet frakken sin og vist at han bar på noe farlig, muligens en slags bombe. Det var det eneste jeg fikk høre, sier butikkinnehaveren. (©NTB)