Zainab fikk store hodeskader da foreldrene hennes og et annet familiemedlem ble skutt og drept nær Annecy-sjøen sørøst i Frankrike onsdag. Sammen med søsteren Zeena (4) overlevde Zainab angrepet, men ble lagt i kunstig koma av legene ved sykehuset i Toulouse.

Søndag ble hun vekket fra koma, mens lillesøsteren ankom Storbritannia.

— Jenta er ute av koma, og tilstanden hennes er bedre. Men hun får beroligende midler, og det er ikke mulig å høre om hun sier noe, sier statsadvokat i Annecy, Eric Maillaud.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters håper politiet at Zainab kan komme med verdifull informasjon om drapene. Hun fikk brudd på hodeskallen, sannsynligvis som følge av å ha blitt slått med pistol. I tillegg ble hun skutt i skulderen.

Søsteren Zeena har fortalt at hun hørte skudd, men at hun ikke så noe.

Begge jentene får politibeskyttelse døgnet rundt.

«Militært preg»

Britiske etterforskere foretok søndag nye avhør av broren til den drepte familiefaren og fortsette husundersøkelsen i familiens hjem sør for London.

— Fransk politi jakter på minst to drapsmenn som skjøt ned den britiske familien, skrev London-avisen Sunday Times søndag. Avisen tilføyer at drapene hadde et «militært preg».

Ifølge avisen Mail on Sunday hadde familiefaren Saad al-Hilli arbeidet med et topphemmelig teknologisk program knyttet til romfart.

— Dette kan ha gjort ham til et mål for profesjonelle drapsmenn, antydet avisen.

Drapsmannens eller drapsmennenes motiv er ett av de mange spørsmålene i saken som søndag ennå ikke var avklart. Ifølge Mailland er en påstått familiefeide om penger ett mulig motiv som vurderes av etterforskerne.

Saad al-Hillis bror Zaid skal i avhør ha tilbakevist alle påstander om en slik krangel.

Syklist drept

Britisk-irakiske Saad al-Hilli, hans kone Iqbal og en 74 år gammel kvinne som tilhørte samme familie men hadde med svensk pass, ble onsdag funnet drept i familiens bil nær Annecy-sjøen sørøst i Frankrike. Alle de drepte var truffet av flere kuler, blant annet i hodet.

Omstendighetene rundt drapet på den franske syklisten Sylvain Mollier, som ble funnet skutt nær åstedet for de andre drapene, er fortsatt ukjente. Mollier bodde i nabolaget og kan ha blitt drept fordi han tilfeldigvis passerte åstedet mens drapsmennene fortsatt var der.