Eldre mann kniv­stukket i moské i London

En 29-åring er pågrepet, siktet for drapsforsøk etter at en mann i 70-årene ble knivstukket under ettermiddagsbønnen i en moské i sentrum av London.

Publisert Publisert

KNIVSTIKKING: Knivangrepet skjedde i London Central Mosque i Regent's Park torsdag ettermiddag. En mann i 70-årene er skadet, men tilstanden betegnes ikke som livstruende. Foto: PA via AP / NTB scanpix

  • NTB

Offeret er brakt til sykehus, og tilstanden er ikke livstruende, opplyser politiet.

Hendelsen skjedde i en av Londons største moskeer, som ligger ved Regent's Park.

Statsminister Boris Johnson uttrykker sorg over torsdagens angrep i London Central Mosque.

– Det er så fryktelg at dette skulle skje, spesielt på et bønnested. Mine tanker går til offeret og alle dem som er rammet, tvitrer Johnson.

MOSKEEN: Moskeen er en av Londons største. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix (arkiv)

Den mistenkte gjerningsmannen er 29 år gammel og antas å ha vært til stede under bønnen. Han ble pågrepet inne i moskeen da politiet rykket ut til stedet. Etterforskningen pågår av saken, som på nåværende tidspunkt ikke behandles som terrorrelatert, opplyser politiet.

Ifølge øyenvitner var det moskeens muezzin, eller bønneroper, som ble knivstukket. På Twitter har øyenvitner publisert bilder av politiet som pågriper en mann i rød hettegenser.

Britiske muslimer er blitt angrepet tidligere av høyreekstremister. I juni 2018 kjørte en mann en varebil inn i en gruppe mennesker i det de forlot fredagsbønnen i en moské i London. Én ble drept og titalls skadet.

Publisert