Her får du storbyferie og strandliv på samme reise

Publisert Publisert

Rykker det i storbyferie-foten?

Mange planlegger vårens storbyutflukt i disse dager. Mulighetene er stadig flere som følge av nye direkte flyruter.

Men et spørsmål som ofte melder seg er: Hva skal turen inneholde, kun storby eller litt badeliv også?

Muligehetene for å kombinere disse to tingene er mange.

Her er en del populære europeiske feriemål som har det til felles at de også kan by på strandliv i eller i nærheten av byen.

spdc238b-D1wE8ajtZa.jpg

Riga

Billig å reise til, og billig å bo og leve i. De færreste tenker nok på Riga som en badeby, og det er den jo ikke heller. Men kun et par mil utenfor byen ligger det store rekreasjonsområdet Jurmula som kan by på en flott sandstrand. Ikke nok med det, her er det alle muligheter for egenpleie i spa-behandlinger, og i området fins det også et rikt utvalg av restauranter. På grunn av sin beliggenhet passer Riga best om sommeren.

19032012105155-NuIu26YR84.jpg

Las Palmas

Mange forbinder Gran Canaria med badestrendene sør på øya. Men hovedstaden Las Palmas, der solturismen til Kanariøyene startet, har en av Europas flotteste strender – Playa de las Canteras. Den er flere kilometer lang, og langs hele går det en stor og bred promenade der vannhullene ligger tette. De nærmeste hotellene ligger så å si i strandkanten. Byen har også et stort shoppingtilbud, så sammenligningen med Barcelona er nok mer enn et fiffig påfunn fra de lokale turistmyndighetene.

spc487a9-udLL8V48If.jpg

Venezia

Badeferie til Venezia? Da snakker vi ikke om en dukkert i kanalene, men å kombinere en storbytur til et av Europas mest romantiske reisemål. Men utenfor byen, kun 10 minutters kjøring, ligger babedyen Lido di Jesolo med sin Lido-strand som er 15 kilometer lang. Området består av flere strender, og hotellene ligger kloss inntil havet. Hovedgaten går parallelt med stranden, der er det er velassortert utvalg av restauranter og butikker.

afp000466069-ysgTWHjjY2.jpg

Athen

En kort tur utenfor byen ligger Athens Riviera med mange koselige små badebyer og herlige strender. Noen vil reagere på at man til enkelte av strendene må betale en liten inngangssum, men dette brukes for å holde strendene rene. Glyfada er en slik badeby, den ligger 40 min fra sentrum og nås lettest med trikk og er et av de mest velstående bydelene i den greske hovedstaden. Store mengder hoteller og tavernaer gjør dette området til et attraktivt reisemål i seg selv, også med gode bussforbindelser inn til byen for den som får akutt storbyabstinens.

afp000446660-coXjd0dv7K.jpg

Malaga

Den største byen på Costa del Sol taper litt i interesse mot de populære feriebyene litt lenger sør, Fuengirola og Marbella. Men Malaga er et utsøkt valg for den som vil ha både strand og storby. En flott og innbydende strand ligger kloss inntil byen. Når du blir lei av sol, kan du bare vippe deg rundt og du er inne i byen med gode shoppingmuligheter og utsøkte tapasbarer. Byen, som går for å være et av Europas aller mest solsikre reisemål, satser nå også på en by som retter seg mot luksusreisende.

afp000446694-_wCnztsdvE.jpg

Split

Med en litt romslig forståelse med begrepet storby tar vi med Split i denne oversikten. Og det er ikke langt til nærmeste bademulighet, stranden Bavice ligger tett på byen og er nok den mest populære badestranden i området. Men de som ønsker å ta seg ut av byen til mer fredeligere omgivelser vil finne flotte strender bare en kort vei videre ut av byen, for eksempel i Marjan. Og skulle du ønske deg en liten maritim utflukt er ikke turen lang ut til øyene som ligger utenfor byen.

_O5H9876-eQVa1m2zgJ.jpg

Valencia

Spanias tredje største by er ikke bare en internasjonal storby med spektakulær arkitektur, men kan også by på en bystrand av aller ypperste klasse: Playa de Malvarossa heter den – bred, lang og med fin sand og selvsagt også med en innbydende strandpromenade. Som for spanjoler flest er ikke stranden bare et sted å bade og sole seg, men også en møteplass. Masse folk, masse liv det meste av året. Andre strandalternativer kan være Cabañal-Arenas og Playa Pinedo.

afp000446666-5ipZ4xV04V.jpg

Barcelona

En av Europas aller mest populære storbyalternativ. Den mest kjente og mest populære stranden i Barcelona heter La Barceloneta, og ligger et steinkast øst for havneområdet. Her vrimler det av folk i høysesongen. Et alternativ kan være Platja de Sant Sebastià litt lenger ut. Men vil du komme deg helt ut av selve byen fins det en rekke små steder langs kysten som er flotte for badeturer, ikke minst det etter hvert nokså fasjonable Sitges. Stedet, med mange flotte hoteller, ligger litt sør for flyplassen. Stedet har flott strand og et rikt utelivstilbud.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her ble bobilen og personbilen stående bom fast: – Det var litt uventet, kan man si

  2. Nå oppdateres smitterådene for buss og bane

  3. Superstjernen ber om møte med Erna Solberg

  4. Get-kundene får TV 2 tilbake

  5. Dømt til ungdomsstraff for overgrep mot barn

  6. Motorsykkel kjørte i autovernet i Åsane