Det hotteste i Stockholm akkurat nå

Skal du på helgetur til söta brors hovedstad? Da er det brunsj som gjelder.

Publisert Publisert

Brunsj er blitt et populært fenomen i Stockholm de siste årene. Hver lørdag og søndag bytter flere titalls restauranter ut sine vanlige menyer med brunsj, gjerne i form av buffet. Brunsjen skal erstatte både frokost og lunsj, og nytes gjerne på formiddagen.

Mange venter likevel til langt utpå dagen før de slår seg ned for å innta alt fra egg og bacon til blåskjell, østers og sushi. Kaffe, te og dessert inngår i prisen.

Noen av de beste brunsjrestaurantene i Stockholm er nesten alltid fullbooket, og det kan være lurt å reservere bord både én og to uker før avreise. Både maten, stemningen, konseptene og kvaliteten varierer.

Her får du en guide til noen av Stockholms sentralt beliggende brunsjsteder.

riks000647214-zQMp_A4zZ6.jpg Foto: Kine Haukali

Hotell Rival – Stjernebrunsj

På Benny Anderssons kjente hotell ved Mariatorget, dukes det opp til tradisjonell brunsj hver søndag. Brunsjen består av en klassisk hotellfrokost og litt til, og her finnes det noe ekstra for det fleste, det være seg lasagne eller krepsmarinert sild. Lokalene er røde og varme, og her spiser du omringet av de mange kjendisene som er innrammet på veggene. For den shoppingglade er denne brunsjen et godt alternativ. I Stockholm har butikkene søndagsåpent og Rival serverer sin brunsj helt frem til klokken 18.00. Når: Søndag 13.00-18.00

Pris: 265 pr. person

afp000642237-UwCSLHOm4z.jpg Foto: Kine Haukali

Södra Teatern – Mexicansk og musikalsk

Søndagsbrunsjen på Etablissemanget til Södra Teatern på Mosebacke, ligger bare et steinkast unna den populære handlegaten Götgatan. Södra Teatern lokker med live jazzmusikk og en varm atmosfære, og buffeten er inspirert av det mexicanske og det karibiske kjøkkenet. Utvalget er kreativt, her kan du blant annet forsyne deg med laksetaco med rå fisk. Smakene er dog ikke de mest imponerende, og mange av rettene er sterke. Det vegetariske utvalget løfter opplevelsen, og det samme gjør musikerne på scenen.

Når: Lørdag og søndag 11.00-16.00

Pris: 255 pr. person

Har du et reisetips? Send gjerne en e-post til reiseredaksjonen!

afp000642239-Ju2411vvhv.jpg Foto: Kine Haukali

Marie Laveau – Kvalitet à la carte

Marie Laveau holder, som de selv sier, brunsjen hellig. I motsetning til de fleste andre restauranter servere de altså ikke buffet, men brunsj à la carte i ekte New York-stil. Menyen har søramerikansk tema, og er inndelt i «mains» og «sides». Sistnevnte er mindre retter til en billig penge, slik at man kan man sette sammen sin egen buffet. På Marie Laveau kan du velge mellom for eksempel Fish Tacos, Pulled Pork sandwich og hamburgere, og alt smaker utsøkt. Husk for all del å bestille deg en milkshake , «apple crumble shake» er noe for seg selv.

Når: Lørdag og søndag 12.00-16.00

Pris: Mains fra 82-145 kroner, sides fra 20-45 kroner

afp000647204-bXNwQEr9gq.jpg Foto: Kine Haukali

Fåfängan – Brunsj med utsikt

På Fåfängan serveres klassisk brunsjbuffet, og mens du spiser kan du nyte en fantastisk utsikt over Östermalm og Djurgården. Her er brunsjen særlig populær om sommeren. Da serveres maten i telt utendørs, og det koker av gjester. Resten av året kan Fåfängan skilte med bra utvalg av fisk og grønt i brunsjbuffeten. Her kan du dessuten steke dine egne pannekaker. Om høsten kan du forhåndsbestille champagnebrunsj på Fåfängen, i restaurantens utvalgte skalldyrsuker.

Når: Lørdag og søndag 11.00-16.00

Pris: 315 pr. person

afp000649577-1P3qquVR7v.jpg Foto: Flying Elk

The Flying Elk – Byens beste

Restauranten og baren The Flying Elk ble raskt populær blant både matelskere og hipstere da den åpnet i Gamla Stan i 2013. Her får du servert en såkalt «frunch», en svensk brunsjvariant bestående av fire retter, med noen få valgmuligheter. De fire rettene serveres i perfekte porsjoner og inneholder spennende smaker. Crispy er stikkordet. Den arme ridderen med plommer som serveres til dessert smelter på tungen. Denne nykommeren har gitt Stockholms brunsjbransje hard konkurranse.

Når: Lørdag 12.00-16.00

Pris: 295 pr. person

afp000642254-i3asuUi_xc.jpg

Berns Asiatisk – I en klasse for seg

I 2013 feiret Berns salonger 150 år. I dette historiske og praktfulle bygget sto stjerner som Diana Ross og Aretha Franklin på scenen på 60-tallet, og de siste årene har asiatisk brunsj stått i sentrum her på dagtid i helgene. Under høyt tak og gigantiske lysekroner kan du fråtse i alt fra østers, sushi og dumplings, til supper, kyllingspyd, vårruller og gryteretter. Prisen er litt stivere på Berns, men så har de også byens største dessertbuffet og fantastisk service. Det er ikke for ingenting at Berns er blitt kåret til årets restaurant i konkurransen «Gjestenes restaurantpris» to år på rad.

Når: Lørdag og søndag 11.30-16.00

Pris: 355 pr. person

afp000642235-YubKbSgt_g.jpg Foto: Kine Haukali

American Table – Et hyllest til den amerikanske livsstilen

American Table er Clarion Sign Hotels samarbeid med Marcus Samuelsson, den svenske stjernekokken som fikk satt det nordiske kjøkkenet på kartet i New York, med restaurantene Aquavit og Red Rooster. Med American Table har han tatt den amerikanske matkulturen med seg tilbake til Stockholm. Her får du utmerket service i lekre omgivelser. American Table serverer byens beste miniburgere, og de varme rettene i buffeen vekker virkelig smaksløkene. Dessertbordet ser hakket bedre ut enn det smaker.

Når: Lørdag 13.00-15.00 og søndag 12.00-16.00

Pris: 295 per person

Alle prisen er oppgitt i svenske kroner.

Les også:

Her vanket Hemingway og hans tørste venner

«Alpeferie» i Sogndal? Ja!

10 historiske steder krigsnerden bør besøke

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…

Sakene flest leser nå

  1. Død kvinne var student ved NHH: – Nå handler det om å ivareta hverandre

  2. Askøy kurser 30 ansatte i smittesporing

  3. – Beregn ekstra tid

  4. Mann truffet av stålbjelke

  5. Hjemmekontor? Fem ting du aldri bør gjøre på jobbens PC.

  6. Fra benken til Milan på to år: Slik reagerer gamle­treneren på komet­karrieren