Berlin-mistenkt skutt og drept i Italia

Mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet på julemarkedet i Berlin, er skutt og drept i Milano. Dermed er en fire dager lang menneskejakt avsluttet.

Publisert Publisert

TERRORMISTENKT: Anis Amri ble skutt og drept i bydelen Sesto San Giovanni nord i Milano natt til fredag. En politipatrulje hadde da stoppet ham for å kontrollere identitetspapirene hans. Foto: TYSK POLITI (DKA) / SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Mannen som ble skutt i Milano er identifisert som etterlyste Anis Amri, opplyste Italias innenriksminister Marco Minniti på en pressekonferanse fredag.

– Det er ingen tvil om at det er Amri, sa Minniti. Ifølge nyhetsbyrået ANSA ble Amri identifisert ved hjelp av fingeravtrykk.

Det var rundt klokken 3.30 natt til fredag at en lokal politipatrulje stoppet en mann for en rutinemessig identitetssjekk ved togstasjonen i Milano-forstaden Sesto San Giovanni.

Skjøt en politimann

Da politiet ba om mannens papirer, tok han ut en pistol av sekken og skjøt en politimann, skriver La Repubblica. Politiet besvarte ilden, og mannen som senere ble identifisert som Amri, ble skutt og drept.

– Anis Amri hadde ikke med seg papirer, men en ladd kaliber .22 pistol. Identiteten hans ble bekreftet av rettsmedisinere som ankom stedet kort tid etter skuddvekslingen, opplyser italiensk politi i en uttalelse.

I sekken fant politiet en togbillett, og Amri hadde nettopp ankommet Italia fra Chambéry i sørøst Frankrike.

MILANO: Politiet sperrer av åstedet etter en skyteepisode i Sesto San Giovanni i Milano natt til fredag. Det ble senere bekreftet at Anis Amri (24), som er mistenkt for Berlin-angrepet, ble drept her. Foto: Daniele Bennati / AP / Scanpix

Ikke livstruende skadet

En politimann ble truffet i skulderen og er innlagt på sykehus. Han er ikke livstruende skadet, opplyste innenriksministeren.

– Disse to ekstraordinære unge mennene gjorde samfunnet vårt en stor tjeneste, bare ved å gjøre jobben sin, sa Minniti på pressekonferansen.

Den ene politimannen skal ifølge Reuters nettopp ha begynt i jobben.

Minniti avsluttet pressekonferansen med å takke politibetjentene for innsatsen på vegne av hele Italia, og ønske alle en god jul.

– Ringte Angela Merkel

Italias statsminister Paolo Gentiloni sier at han personlig har informert Tysklands statsminister Angela Merkel om at den Berlin-mistenkte ble skutt av politiet i nærheten av Milano sentrum.

– Vi er fortsatt i høyeste beredskap. Trusler må ikke undervurderes, men jeg tror at det som skjedde i natt viser befolkningen at staten følger med, sa Gentiloni.

Det tyske innenriksdepartementet uttaler at de er «lettet» hvis det bekreftes at mannen som er skutt i Milano er den mistenkte for Berlin-angrepet.

Det sier en departementstalsmann fredag. Den tyske regjeringen har ikke offisielt bekreftet at den terrormistenkte Anis Amri er død. Tyske myndigheter ber om litt tålmodighet, siden mye ennå er uklart i saken.

Les også

Mistenkt terrorist er tungt kriminell

BEKREFTET: Italias innenriksminister Marco Minniti og politidirektør Franco Gabrielli under en pressekonferanse i Roma fredag. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / Scanpix

12 drept i angrepet

Amri er mistenkt for å stå bak angrepet mot et julemarked i Berlin mandag.

Identitetspapirene til Amri ble funnet i lastebilen som ble brukt under terroraksjonen som kostet tolv mennesker livet. 48 personer ble skadd i angrepet. Politiet fant også 24-åringens fingeravtrykk inne i bilen.

Tyske myndigheter utlovet en dusør på 900.000 kroner over hele Europa for informasjon som kunne lede til en pågripelse av Amri, og det er gjennomført politiaksjoner i flere land.

Etterforskere jobber nå med å få avklart hvorvidt pistolen som ble brukt mot politiet i Milano er den samme som skal ha blitt brukt for å stjele vogntoget som kjørte inn i julemarkedet i Berlin mandag, skriver La Repubblica.

Publisert