Iransk hevnangrep mot mål i Syria

Iran har skutt raketter mot mål i Syria, opplyser den iranske Revolusjonsgarden. Angrepet er et svar på terrorangrepet i Teheran der 18 personer ble drept.

Publisert Publisert

Et bilde fra en video lagt ut på nett i mai skal vise IS-krigere som nylig sluttet seg til ekstremistgruppen under trening ved Deir al-Zor. Iran tok søndag i bruk mellomdistanseraketter i et angrep mot treningsleirer i området. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Rakettene er skutt fra baser vest i Iran mot det som landet kaller "terrorbaser" i Syria. Basene tilhører grupper iranske myndigheter mener er ansvarlige for Teheran-angrepet, melder nyhetsbyrået Tasnim. Ekstremistgruppen IS tok på seg ansvaret for det doble angrepet i den iranske hovedstaden 7. juni, som både rammet nasjonalforsamlingen og ayatolla Khomeinis gravmausoleum.

Den israelske avisen Haaretz skriver at det er første gang Iran tar i bruk sine mellomdistanseraketter siden krigen med Irak, som endte i 1988.

Angrepet skal ha rammet mål ved byen Deir al-Zor i Syria.

Iran har engasjert seg i krigen på president Bashar al- Assads side, men har så langt vært tilbakeholdne med å ta i bruk sine rakettstyrker i krigen.

Publisert