En AFP-journalist har selv talt minst 80 lik på et likhus ved det største sykehuset i byen, og mange av de drepte har skuddskader. Utenfor sykehuset venter om lag 100 mennesker på å komme inn på likhuset for å hente sine avdøde slektninger, skriver AFP.

Det oppsto kaos i Kano, landets nest største by, med over 20 eksplosjoner og en rekke skyteepisoder fredag kveld. Myndighetene innførte et 24 timers portforbud som følge av voldsbølgen.

Offentlige bygninger og institusjoner, deriblant politistasjoner og passkontor, var mål for angrepene.

— Jeg går nå på gata i nabolaget mitt, sier Naziru Muhammad, som bor nær politiets hovedkvarter i byen, et av målene for fredagens angrep.

— På veien fra huset mitt til politihovedkvarteret har jeg talt 16 lik som ligger strødd rundt i gata. Seks av dem er politimenn, sa han til nyhetsbyrået AFP lørdag morgen.

- Flere sivile drept

Politiet kunne ikke umiddelbart oppgi hvor mange som er blitt drept.

— Det er mange drepte rundt hovedkvarteret, sier politikilden, som ikke ønsker å navngis.

— Mange sivile er blitt skutt av angriperne. Det er vanskelig å si hvor mange døde det er, men det kan dreie seg om flere titalls.

En lokal TV-journalist og minst elleve politimenn er blant de drepte.

Den militante islamistiske gruppen Boko Haram har tatt på seg ansvaret for angrepene, ifølge den største regionavisa.

Gruppen har den siste tiden gjennomført en rekke angrep, mange av dem rettet mot kristne grupper, i det nordlige Nigeria. Men også muslimer er blitt rammet i angrepene, og de er også blitt utsatt for motangrep fra kristne grupper.

Intern strid

Urolighetene i Nigeria fortsatte også natt til lørdag, da to bomber eksploderte i den sørlige byen Yenagoa, hjembyen til president Goodluck Jonathan. Det ble ikke meldt om sårede eller drepte etter angrepet.

Nigeria, som er Afrikas mest folkerike land, er i store trekk delt mellom et muslimskdominert nord og et kristendominert sør.

Den interne politiske konflikten har tilspisset seg siden Goodluck Jonathan vant presidentvalget tidligere i år. Over 500 mennesker ble drept i valgrelatert vold. Angrepene den siste tiden blir også satt i sammenheng med en langvarig politisk strid mellom nord og sør.