Hva er så spesielt med Moseldalen?

Der ingen skulle tru at nokon kunne lage vin. Her er det stupbratt.

Publisert Publisert

SKIFER: Jordsmonnet i Mosel er skiferrikt, noe som setter sitt preg på vinen. - De beste er lette, men samtidig kraftfulle. Som en ballerina. Noen ganger kjennes det som å få små glassdråper på tungen, sier vinspaltist Ingvild Tennfjord. Foto: Paal Audestad

STEILE VINMARKER: På det bratteste er det 80 prosent stigning i Moseldalen. Det gir vinrankene mye å bryne seg på i den dype jorden. Foto: Paal Audestad

NESTEN MASKINFRITT: På grunn av de steile forholdene plukkes druene for hånd i de ca. fem ukene det foregår i september og oktober. I Mittelmosels vinmarker hentes druene med traktor. Foto: Paal Audestad

SKIFER: Jordsmonnet i Mosel er skiferrikt, noe som setter sitt preg på vinen. Foto: Paal Audestad

SJARMERENDE: Bernkastel-Kues er en klassisk turisby med sin flotte markedsplass med gamle klassiske bindingsverkshus. Foto: Paal Audestad

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.