Det er Nadesjda Tolokonnikovas mann som melder på Twitter at hun og Maria Aljosjkina ble løslatt noen timer etter at de ble pågrepet i sentrum av OL-byen Sotsji.

De to ble ifølge dem selv pågrepet mens de spaserte i sentrum av byen, angivelig i forbindelse med et tyveri på hotellet de bor på.

Sju andre, blant dem menneskerettighetsaktivister og journalister, ble pågrepet samtidig og i likhet med Tolokonnikova og Aljosjkina brakt til en politistasjon i Adler, der flere av skikonkurransene i vinter-OL finner sted.

Lille julaften i fjor slapp de to aktivistene ut av russisk fengsel, hvor de sonet en dom på to års fengsel etter å ha protestert mot Russlands president Vladimir Putin og hans allianse med den russisk-ortodokse kirken. De to var dømt for å ha forstyrret offentlig ro og orden motivert av religiøst hat.

Til tross for at Aljokhina og Tolokonnikova ble benådet av Putin to måneder før de hadde sonet ferdig dommen, har de ikke lagt noen demper på sin kritikk av det russiske regimet.

— Vi vil ikke tilgi, og vi vil ikke glemme hva regimet gjør mot våre landsmenn. Vi krever et fritt Russland, sa Tolokonnikova da de to sto på scenen sammen med Madonna og en rekke andre stjerner under en Amnesty-konsert i New York tidligere i februar.