Sun-redaktør Trevor Kavanagh tror ifølge den britiske pressens fagtidsskrift Press Gazette at politifolk er blitt tatt av antiterrorsaker og i stedet satt til å granske påstander om at avisens journalister har bestukket offentlige tjenestemenn. Det pågår en regelrett heksejakt, mener han.

— Når 30 journalister blir arrestert ved daggry, deretter løslatt mot kausjon men på betingelser som gjør det umulig for dem å gjøre jobben sin som vanlig, da må man lure på hva som ligger bak. Ordet «heksejakt» er ikke en urimelig oppsummering, sier Kavanagh.

«Grove anklager»

Fem medarbeidere i avisen ble sist helg pågrepet som ledd i etterforskningen av påstander om at journalister bestakk politifolk for å få tips om følsomme saker. Politiet i London forsvarer arrestasjonene med at anklagene mot journalistene var så grove at det måtte reageres.

— The Sun er ikke en syndens pøl som må tørrlegges slik at man kan få se hva som skjuler seg på bunnen. Det er heller ikke News Internationals to andre storaviser, The Times og The Sunday Times, tordner Trevor Kavanagh.

— Politiet oppfører seg på en måte som under andre omstendigheter ville utløse et ramaskrik i Parlamentet og blant menneskerettsaktivister. Journalister blir behandlet som om de skulle være medlemmer av en mafiaorganisasjon, sier han.

Sinte folk

Rupert Murdoch er senere denne uken ventet til London, der han ifølge nyhetsbyrået Reuters får en tøff oppgave med å roe ned opprørske ansatte i News International.

Han vil møte sinte og fiendtlig innstilte folk, skrev byrået Reuters tirsdag.

Murdoch har til nå blitt spart for harde nye angrep fra politisk hold. Politikerne vet ifølge Reuters at et åpent krav om nedlegging av The Sun kan være svært farlig, og trolig vil bli møtt med anklager om at de forsøker å bli kvitt en brysom kritisk røst.

Murdoch la i fjor sommer ned News of the World, etter avsløringer av at ansatte i den store søndagsavisen drev hensynsløs telefonavlytting.

Forfatteren Chris Horrie, som har skrevet bok om The Sun, sa sist helg til NTB at denne avisen trolig også må gå inn.

FIENDER: En av The Suns mest profilerte redaktører, Trevor Kavanagh, sier avisen har mektige og bitre fiender som ikke vil gi seg før den er lagt ned. Fem medarbeidere i avisen ble sist helg pågrepet som ledd i etterforskningen av angivelige bestikkelser, og Kavanagh snakker om en «heksejakt».
SCANPIX