Videoene kommer kort tid etter publiseringen av et opptak der opprørere angivelig dreper forsvarsløse regjeringssoldater som er tatt til fange.

Lørdag sendte den opposisjonsvennlige gruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ut videoer som viser overgrep med motsatt fortegn: regimevennlige soldater som dreper opprørere og kutter ørene av likene.

Ifølge SOHR, som har base i London, mottok den videoene etter nyheten om opprørernes overgrep ble kjent torsdag og fredag.

— Regimet har begått krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten siden revolusjonens første dag, men disse forbrytelsene kan ikke rettferdiggjøre forbrytelser fra den andre parten, sier SOHRs leder Rami Abdel Rahman.

En av videoene skal ha blitt filmet i juli. Den viser en mann i militære klær som ler og viser fram et avkuttet øre og en kniv.

— Her er øret til en hund. Vi vil gi dem en lekse, sier mannen.

Andre viser opprørere, noen i uniformer, andre i sivile klær, som skyter en gruppe menn på bakken som oppgir at de er opprørere.

Videoen som viste drap begått av opprørere, ble også offentliggjort av SOHR. Den har ført til kraftige reaksjoner blant menneskerettighetsforkjempere.