Det er det lokale nettstedet Bangka Tribune News som melder om fiskernes observasjon, ifølge International Business Times.

De skal ha hørt et høyt smell over øyen Belitung i tidsrommet mellom 07 og 08 søndag morgen.

I nærheten av samme øy er det observert oljesøl i havet.

– Vi vil nå undersøke om det er flybensin eller drivstoff fra et skip, sier Hadi Tjahjanto, en pressetalsmann i det indonesiske luftforsvaret.

Oljesølet er funnet nær Karimatastredet.

Australske fly har også observert gjenstander i søkeområdet, men disse skal ikke stamme fra det savnede flyet.

Det opplyser Indonesias visepresident mandag formiddag.

Gjenstandene ble oppdaget nær øya Nangka, rundt 1.120 kilometer fra stedet hvor flyet var da det mistet kontakten med omverdenen.

Det australske flyet skal også ha fanget opp et svakt signal i søkeområdet.

Forsvant

Redningsledelsen mener AirAsia-flyet som forsvant på vei fra Surabaya til Singapore søndag morgen, trolig ligger på havets bunn.

— På bakgrunn av våre koordinater, spår vi at flyet havnet i havet. Nå ligger det nok på havets bunn, sier Bambang Soelistyo.

Flyet med 162 mennesker om bord forsvant fra radaren 42 minutter etter avgang fra Surabaya søndag morgen. Det befant seg da over Javasjøen, der været var dårlig.

SØKEOMRÅDET: Kartet viser hvor skip og fly skal søke etter det savnede passasjerflyet.
SCANPIX

Kort tid før det forsvant, ba besetningen om tillatelse til å endre høyde. Dette ble avslått av flygelederne på grunn av annen flytrafikk i området. Flyet forsvant fra radaren før pilotene fikk gitt noen respons på dette.

Vanskelig

Letingen søndag var resultatløs og forholdene var svært vanskelige med tett skydekke og en bølgehøyde på nesten 3 meter.

Da mørket senket seg søndag kveld ble letingen midlertidig innstilt, men ved daggry mandag gikk fire indonesiske fly på vingene for å gjenoppta søket.

Fly og skip fra Malaysia og Singapore deltar også i letingen, og Australia, India og USA har også tilbudt letehjelp.

Air Asia-sjef Tony Fernandes kaller situasjonen «mitt verste mareritt».

— Nå går tankene våre først og fremst til de pårørende, det er ingenting som er mer viktig for oss, sier han, ifølge BBC.