Han er også tiltalt for offentlig å forsvare krigsforbrytelser, melder franske Le Monde.

Vikernes ber i en Youtube-video han har lagt ut på bloggen sin om at folk møter opp ved rettslokalet i Paris når rettssaken starter for å vise sin støtte.

«Vi trenger dere der for å dokumentere den franske regjeringens trakassering og medienes løgner», står det på tekstplakater i videoen.

Antiterrorpoliti

Vikernes ble i juli pågrepet i en storstilt aksjon av fransk antiterrorpoliti på sitt småbruk i Corrèze, sentralt i Frankrike. De første meldingene gikk ut på at han skulle ha planlagt en terroraksjon. Men nordmannen ble løslatt to-tre dager senere fordi fransk politi ikke kunne finne bevis for at han planla terror.

I stedet ble det tatt ut tiltale for rasistiske utsagn, noe som førte til kritikk mot politiet for å ha gått for høyt ut på banen.

Selvforsvar

Lovbestemmelsene om rasehat som han er tiltalt for, har en strafferamme på ett års fengsel. Vigernes, som er musiker, hevder at det foregår et folkemord i Europa, og sier at at hans blogginnlegg er advarsler i selvforsvar.

— Jeg ønsker å bli siktet for å ha spredd hat mot dem som forsøker å utslette Europa. Jeg vil påberope meg at jeg handlet i selvforsvar, og vil bevise for retten at jeg hadde god grunn til å eksponere Europas fiender, skrev han på bloggen sin i august.

Kjøpte rifler

Vikernes ba i august også om pengestøtte til å saksøke franske myndigheter for pågripelsen og måten antiterrorpolitiet gikk fram på under pågripelsen.

Han beskrev da på sine nettsider hvordan politiet skjøt for å få opp dørene, traumatiserte barna, kastet ham og hans gravide kone i fengsel og holdt dem der i to- tre dager mens hans livredde barn ble plassert hos besteforeldrene.

Politiet gikk til aksjon mot Vikernes etter at hans kone Marie hadde anskaffet fire rifler. Våpnene som paret kjøpte, skulle ifølge Vikernes' advokat utgjøre et bidrag til parets ambisjoner om å være selvforsynte.