Etter at en bombe eksploderte utenfor en rettssal i Mogadishu, stormet væpnede menn bygningen.

Mennene begynte å skyte vilt rundt seg, og drepte i angrepet minst fem sivile. Etter hvert brøt det også ut kamper med somaliske sikkerhetsstyrker som omringet rettssalen. Alle de ni bevæpnede mennene døde i aksjonen, noen tok sitt eget liv mens andre ble skutt av politiet.

Nesten samtidig som rettssalen ble stormet, eksploderte en bombe langs veien til flyplassen i Mogadishu. Det meldes om over ti drepte, men dødstallet er ikke bekreftet. Bomben gikk av akkurat idet biler fra Den afrikanske union (AU) kjørte forbi.

Den somaliske islamistgruppen al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for angrepene. Gruppen har tidligere også påtatt seg ansvaret for flere angrep i landet.

Somalias president Hassan Sheikh Mohamud fordømmer terroren søndag.

— Dette er ikke noe mer enn tegn på desperasjon fra terroristene, som er i ferd med å miste sin posisjon i Somalia, sier Mohamud.

Angrepene gjør søndagen til den blodigste dagen i Mogadishu på flere måneder. Storbritannia advarte i begynnelsen av april om at de mente terrorister var i siste planleggingsstadiet av terrorangrep i Mogadishu.