Syriske regimestyrker fortsatte å storme og bombe flere landsbyer onsdag, opplyser den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Tirsdag ble 80 personer, de fleste sivile, drept i lignende angrep ifølge gruppen.

— Fra den tyrkiske grensen i nordøst til Deraa i sør - militæroperasjonene fortsetter, sa lederen av gruppa, Rami Abdel Rahman.

Angrepene skjer til tross for at president Bashar al-Assad har gitt sin støtte til FN-utsending Kofi Annans sekspunktsplan, som blant annet innebærer tilbaketrekning av syriske styrker fra byer og våpenhvile.

— Stridsvogner bomber landsbyer før de drar tilbake til basene sine. Det betyr ikke at de trekker seg tilbake, sier Rahman.

Ifølge SOHR ble 52 personer drept i angrep fra regimestyrkene onsdag, hvorav 28 var sivile. De fleste skal ha mistet livet i byen og provinsen Homs.

Syrias nasjonalråd, opposisjonens paraplyorganisasjon, anklaget onsdag Assads regime for å gjennomføre et folkemord mot Syrias befolkning, og ba verdenssamfunnet om å legge mer press på regimet for å få styrkene til å trekke stridsvognene tilbake.