Hassans foreldre kommer fra en palestinsk flyktningleir i Libanon. Etter at han ga ut en diktsamling med kritiske dikt om sin oppvekst, er han blitt en omstridt figur i danske minoritetsmiljøer.

Episoden skjedde natt til tirsdag da 19-åringen var på vei til sin leilighet i Det Danske Hus i Ramallah etter å ha besøkt palestinske venner. Idet han nærmet seg en bil med fire-fem voksne menn, skal en av dem ha spurt om han var «Yahya fra Danmark». Han svarte ja, hvorpå en av mennene steg ut av bilen og gikk mot ham, opplyser Hassan til Berlingske.

— Jeg blir stående i et sekund, hvorpå han rekker å slå etter meg og treffer meg halvt i hodet innen jeg tar tak i hånden hans. Jeg kan høre de andre spørre hva som er galt og nærme seg, men så skubber jeg ham vekk og løper nedover gaten, sier Hassan.

Idet han ser seg tilbake, legger han merke til at mannen har en kniv i hånden, og han hører også at bilen starter, men han kommer seg unna.

Hassans diktsamling inneholder også hard kritikk av danske sosialarbeidere, men det er de sterke beskrivelsene av Hassans egne familieforhold og en voldelig far som har fått størst oppmerksomhet og skapt mest debatt.