De to var ansvarlig for arbeidet med en sporveksel på T-banen. Arbeidet har pågått siden mai.

– Sporvekselen var spent fast med en vanlig 3 millimeter tykk ståltråd som røyk, sier granskningskommisjonen i en uttalelse.

Sporet av

De to er avhørt og vil bli siktet for brudd på sikkerhetsreglene. Kommisjonen sier det også kan bli aktuelt å pågripe personer høyere opp i T-banesystemet i Moskva.

– De utførte ikke jobben sin skikkelig. Det førte til at vognene sporet av, og at 21 mennesker mistet livet, heter det i en uttalelse fra den russiske granskningskommisjonen.

Senere har dødstallet steget til 22. 19 av de døde omkom på stedet under ulykken, ifølge en talsmann for helsedepartementet.

Minst 160 mennesker ble skadd og opp mot 130 innlagt på sykehus etter at et tog på T-banen plutselig bremset og tre vogner sporet av under morgenrushet tirsdag.

Ni millioner passasjerer

Ulykken er en av de mest alvorlige som har rammet det enorme undergrunnssystemet i Moskva, som er en av verdens travleste transportveier. T-banesystemet har flere ganger vært målet for angrep fra opprørere, men granskningskommisjonen sier at det ikke er tilfellet denne gangen.

Da nyheten om ulykken begynte å spre seg, ble hashtagen #metro raskt en av de mest brukte på Twitter iRussland.

På hverdager reiser rundt ni millioner passasjerer med undergrunnsbanen gjennomRusslands hovedstad, som med sine rundt 12 millioner innbyggere er Europas største by.

– Et mirakel

– Jeg trodde dette var slutten. Vi var fanget og kom oss bare ut ved et mirakel, sa en av de overlevende passasjene til en russisk TV-stasjon etter ulykken.

– Det var mange skadde. Forskjellige skader ... i hoder, bein, sa han.

Flere passasjerer sa at røyk spredte seg raskt gjennom vognene, og at redningsarbeidere ga dem oksygen