Ny flyktningtragedie i Middelhavet

En ny tragedie i Middelhavet kan ha kostet flere hundre båtflyktninger livet, opplyser Italias president.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

President Sergio Mattarellas uttalelse mandag ettermiddag kommer etter flere ubekreftede meldinger om at et stort antall afrikanske migranter har druknet på vei fra Libya til Italia.

Italienske medier viderebrakte mandag formiddag ubekreftede rapporter om at rundt 400 mennesker fryktes å ha druknet nær den egyptiske kysten.

Mattarella sa i forbindelse med en prisutdeling i Roma at Europa står overfor «nok en tragedie i Middelhavet der flere hundre mennesker ser ut til å ha dødd». Den italienske kystvakten sa tidligere mandag at de ikke har kjennskap til meldingene om en ny katastrofe.

Kantret

Daily Mail skriver at bare 29 passasjerer overlevde da en gummibåt med rundt 400 migranter og flyktninger ifølge somaliske medier kantret på vei til Italia. Avisa siterer den somaliske ambassadøren til Egypt som sier til BBCs arabiske utgave at over 400 mennesker antas å ha druknet. Ofrene skal i hovedsak ha vært fra Somalia, Etiopia og Eritrea. Dødstallet er ikke bekreftet.

Den franske søk— og redningsorganisasjonen SOS Mediterranee opplyste tidligere mandag at minst åtte afrikanske båtflyktninger søndag mistet livet i et forlis utenfor kysten av Libya.

Organisasjonens båt Aquarius berget 108 mennesker fra en gummibåt på åpent hav søndag, heter det. En av de overlevende har fortalt at det var minst 135 mennesker ombord.

Over 700 druknet

Det har den siste uken vært en rekke redningsoperasjoner i Middelhavet mellom Nord-Afrika og Italia. I løpet av tre dager ble nesten 6.000 flyktninger og migranter berget, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Så langt i år har rundt 24.000 båtflyktninger ankommet Italia fra den nordafrikanske kysten. Fram til forrige uke hadde minst 352 mennesker druknet på den farlige reisen, IOM. I tillegg har minst 375 mennesker mistet livet på den langt kortere sjøvei fra Tyrkia til Hellas.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. 15.000 i bot for ruskjøring med elektrisk løperhjul

  2. Hun reddet turfølge som gikk seg fast ved Trolltunga i natt: – De var våte og kalde

  3. Her økte boligprisene i Vestland mest

  4. Her har antall voldssaker blant tenåringer gått kraftig opp: – Vi er bekymret

  5. Mann tiltalt for nachspiel-voldtekt

  6. – Dette er ikke Haukeland sitt ansvar alene