Gruppen som står bak angrepet skal ifølge jemenittiske myndigheter ha sendt ut en uttalelse der de krever at DNO stopper sin virksomhet i landet.

Angrepet skjedde lørdag ved en vaktpost på oljefeltet i Hadramawt-provinsen, sier en tjenestemann i sikkerhetsmyndighetene i Jemen.

I uttalelsen som kom fredag, skriver gruppen at DNO «står ansvarlige for det som skjer» hvis selskapet ikke trekker seg ut av landet.

Trusselbrev kvelden i forveien

NTB har funnet det som ser ut til å være trusselbrevet via arabiskspråklige nyhetskilder. I meldingen skriver gruppen, som kaller seg Hadramawt-stammenes forbund, at DNO har frist til lørdag morgen med å stoppe virksomheten.

Meldingen ble sendt ut fredag kveld. Videre skriver gruppen at en lang rekke krav de har overlevert myndighetene må bli oppfylt før oljeselskapet får fortsette sitt arbeid.

Brevet er signert, stemplet og lagt ut på en lang rekke nettsider. Det er ikke kjent om det også er sendt direkte til DNO.

Ifølge AFP er stammealliansen nydannet, og den har stått bak flere angrep i distriktet den siste tiden.

Tungt inne i Jemen

DNO er tungt involvert i Jemen, og tidligere i år gjorde det norske selskapet et nytt funn av olje i Masila. Ifølge Oil & Gas Journal planlegger DNO å utvikle den nye brønnen tidlig i 2014.

Det har vært økt spenning i Jemen den siste tiden, der separatister kjemper for å opprette en egen stat i Sør-Jemen.

Volden har eskalert etter at den lokale stammelederen Said Ben Habrish og hans livvakter ble drept på en kontrollpost satt opp av hæren tidlig i desember. Stammelederen og livvaktene nektet å gi fra seg våpnene da skuddvekslingen startet.

Grupperinger med tilknytning til al-Qaida skal også være aktive i den oljerike regionen.