TV-stasjonenopplyser at den har fått tak i en video som viser 2.500 irakiske soldater i ørkenen øst for den irakiske byen Karbala etter at de forlot stillingene sine ved grensen.

Etter at soldatene forlot området, ble grenseområdene mot Saudi-Arabia og også mot Syria stående ubevoktet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En irakisk offiser sier i et videoopptak at han ikke vet hvorfor de irakiske grensevaktene fikk ordre om å forlate områdene som grenser til de to nabolandene.

– Vi fikk ordre om tilbaketrekking, vi vet ikke hvorfor, sier han.

Han føyer til at en annen offiser ikke ønsket å dra, men at han var nødt til å følge ordre. I tillegg opplyser han at biler ble brent og lagre ødelagt før stillingene ble forlatt, uten å presisere hvem som gjorde det.

Ordre fra kongen

Saudi-Arabias grense mot Irak er 80 mil lang. Kong Abdullah har gitt ordre om at alle nødvendige midler skal tas i bruk for å beskytte det sunnimuslimske kongedømmet mot en mulig «terrortrussel», melder det statlige nyhetsbyrået SPA.

Ordren er gitt etter at ytterliggående sunnimuslimer har tatt kontroll over store områder nord i Irak, erklært en egen islamsk stat og oppfordret muslimer over hele verden til å komme og kjempe for den nye staten.

I Irak forsøker landets sjiadominerte regjeringsstyrker fortsatt å drive tilbake offensiven til gruppa som tidligere kalte seg Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), men som nå kaller seg Den islamske staten (IS).

Kamper ved Tikrit

Ifølge en politioffiser kjempet sikkerhetsstyrker torsdag mot opprørere nær byen Tikrit, hjembyen til Iraks tidligere diktator Saddam Hussein. Regjeringsstyrker har i over en uke forsøkt å ta tilbake kontrollen over byen, som ble inntatt av opprørere for tre uker siden.

Opprørerne skal ha utplasser mengder med veibomber og eksplosiver i området som leder fram til byen. Guvernøren i provinsen Salahuddin, der Tikrit ligger, sier at det vil ta flere dager før styrkene vil kunne rykke inn i selve byen.