Russlands utenriksdepartement mener saken må undersøkes grundig, og antyder samtidig at opprørere kan ha iscenesatt angrepet for å provosere fram en internasjonal reaksjon.

Russland er nær alliert med president Bashar al-Assad som er anklaget for å ha drept flere hundre sivile syrere i et gassangrep natt til onsdag.

Talsmann for det russiske utenriksdepartementet, Aleksandr Lukasjevitsj, sier at deres kilder i Syria sier at en hjemmelaget rakett med uidentifisert kjemisk innhold ble sendt fra et område som kontrolleres av opprørere.

— Alt dette kan ikke tyde på noe annet enn at vi nok en gang har å gjøre med en planlagt provokasjon, sier han i en uttalelse.

— Dette støttes av det faktum at den kriminelle handlingen skjedde nær Damaskus på det tidspunktet FN-eksperter hadde startet sine undersøkelser av påstandene om mulig bruk av kjemiske våpen der, sier han.

FNs sikkerhetsråd var onsdag kveld samlet til et krisemøte for å diskutere påstandene. Både Storbritannia, USA og EU har krevd at saken etterforskes og krever adgang til områdene hvor angrepet skal ha skjedd.