Dalelv skal møte statsadvokaten

Marte Deborah Dalelv er innkalt til et møte med statsadvokaten i Dubai mandag formiddag. Dalelv sier hun er overrasket over innkallelsen.

Publisert Publisert

DØMT: Dalelv gikk tidligere i år til politiet i Dubai og anmeldte en mann for voldtekt. Resultatet ble at hun er blitt dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg er veldig nervøs for hva det betyr og er redd jeg må i fengsel igjen, sierhun til NRK.

24-åringens advokat er også overrasket og vet ikke hvorfor det er innkalt til møte nå.

Dalelvble tirsdag dømt til 16 måneders fengsel for blant annet sex utenfor ekteskapet etter å ha anmeldt en voldtekt. Hun anket saken umiddelbart, og ankesaken er ventet å begynne i september.

Fri rettshjelp

Saken har fått stor oppmerksomhet både i norske og internasjonale medier. Utenriksminister Espen Barth Eide har engasjert seg sterkt i saken og har lovt å følge den helt til Marte er hjemme i Norge igjen. Norske myndigheter betaler nå for kvinnens advokatutgifter.

— Jeg har søkt og fått fri rettshjelp fra Norge, sa 24-åringen tilNRK lørdag.

Kort tid etter anmeldelsen fikk den norske kvinnen sparken fra jobben sin hos Al Mana Interiors. Selskapet uttaler seg nå for første gang siden det ble kjent at Dalelv ble dømt til fengsel.

Hani El Korek er talsmann for interiørfirmaet. I en pressemelding skriver han at Al Mana Interiors flere ganger tilbød Dalelv hjelp, men sier hun brøt kontakten med firmaet.

- Tvunget til oppsigelse

— Da Dalelv avviste positive og konstruktive diskusjoner om hennes status som ansatt, ble firmaet tvunget til å avslutte samarbeidsforholdet. Denne beslutningen har ingen ting å gjøre med voldtektsanklagene, skriver El Korek.

Han skriver også at firmaet har vært støttende i sin kommunikasjon med Dalelv.

— Representanter for selskapet var ved hennes side under den innledende etterforskningen og under avhør, i tillegg til at de tilbrakte flere dager både på politistasjonen og på aktors kontor for å få henne frigitt, skriver El Korek.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Marte Dalelv (24) får fri rettshjelp

  2. Dubai-saken går verden rundt