Ambassadene i Egypt, Libya, Kuwait og Irak er blant dem som holder stengt, ifølge CNN. En kilde sier til TV-kanalen at trusselen er «troverdig og alvorlig».

NBC News melder at det er snakk om en trussel knyttet til terrornettverket al-Qaida, og både ambassader og konsulater i en rekke muslimske land stenger. Det er snakk om i alt 14 utenriksstasjoner, ifølge CBS News.

Utenriksdepartementet i Washington gikk torsdag ikke ut med detaljer om hva truslene innebærer. Ambassadene stenges søndag, som er første vanlige arbeidsdag i området.

— Utenriksdepartementet har instruert enkelte amerikanske ambassader og konsulater om å holde stengt søndag, sier talskvinne Marie Harf.

— Sikkerhetshensyn gjør at vi tar dette forebyggende tiltaket, legger hun til.

Ambassadene kan komme til å bli stengt i flere dager.

11. september er det ett år siden det amerikanske konsulatet i libyske Benghazi ble angrepet. USAs ambassadør Chris Stevens og tre andre amerikanske diplomater ble drept i angrepet, som den al-Qaida-tilknyttede gruppen Ansar al-Sharia angivelig sto bak.

Dette angrepet utløste politisk strid i USA. Republikanske politikere mente det ble gitt et feilaktig bilde av angrepet etter at det først ble knyttet til en demonstrasjon mot en islamfiendtlig video.