Kvelerslangen kom seg ut av buret sitt i butikken Reptile Ocean i byen nord i provinsen New Brunswick en gang natt til mandag.

De to guttene på fem og sju år overnattet hos en lekekamerat i leiligheten i etasjen over.

— Den foreløpige etterforskningen har fått politiet til å tro at den store eksotiske slangen rømte fra inngjerdingen sin inne i butikken i løpet av natta en gang, kom seg inn i ventilasjonssystemet og deretter inn i leiligheten ovenpå, heter det i en uttalelse fra politiet.

En tidligere ansatt i dyrebutikken sier til avisa National Post at det dreier seg om en hieroglyfslange, også kalt klippepyton. Den er ikke giftig, men kan bli 7,5 meter lang og drepe dyr på størrelse med antiloper.

— Antakelig ble de to guttene kvalt av slangen, opplyser politiet, som fant guttene død i leiligheten tidlig mandag morgen.

Guttene skal ha vært brødre og da de ble drept sov de over hos butikkeierens sønn, som var deres lekekamerat. Slangen er tatt til fange igjen og er i politiets besittelse. Mandag kveld var ingen personer ennå siktet for hendelsen. Guttene vil bli obdusert torsdag. (NTB)