De opp mot 40 mennene iført politiuniformer innledet angrepet rundt midnatt med en rekke kraftige eksplosjoner før de avfyrte rakettdrevne granater og maskingevær, ifølge Sohail Khalid, sjef i distriktspolitiet.

Kampene pågår fortsatt, og ifølge guvernør Mushtaq Jadoon har flere titalls fanger rømt.

— Taliban har med høyttalere og de roper ut sine venners navn, sier han.

Gisler

De væpnede mennene sprengte strømlinjen til fengselet i luften og klarte å sprenge i stykker de ytre veggene på fengslet, ifølge Khalid Abbas, som er distriktets fengselsdirektør.

— Det er helt mørkt her. Vi vet ikke hva som skjer, men kampene pågår, sier Abbas.

Opprørerne har også tatt over et hus og et sykehus i nærheten av fengselet. Innbyggerne holdes som gisler mens gjerningsmennene skyter mot politiet fra hustakene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ettersom kampene fortsatt pågår, er det ukjent hvor mange som er drept. Politiet opplyser at militære forsterkninger er tilkalt.

Flere hundre talibanere

Fengselet ligger i byen Dera Ismail Khan nær de lovløse stammeområdene nær grensen til Afghanistan. Fengslet har omkring 5.000 fanger. Rundt 250 av dem er medlem av pakistanske Taliban og andre opprørsgrupper.

Pakistanske opprørere har flere ganger tidligere gjennomført vellykkede angrep på fengsler. I fjor ble nærmere 400 fanger sluppet fri da Taliban angrep et fengsel i byen Bannu nord i landet.