- Juntaen vil løslate Aung San Suu Kyi

Militærjuntaen i Burma vil løslate Aung San Suu Kyi etter valget i november.

Publisert Publisert

I HUSARREST: I dag opplyste burmesiske tjenestemenn at Aung San Suu Kyi. skal løslates etter valget i november FOTO: Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Militærjuntaen i Burma vil løslate Aung San Suu Kyi fra husarrest etter valget i november, opplyser en burmesisk tjenestemann.

Valget i Burma skal holdes 7. november, og nyhetsbyrået AFPs kilde opplyser at Aung San Suu Kyi skal settes fri 13. november.

— November blir en viktig og travel måned for oss på grunn av valget og Aung San Suu Kyis løslatelse, sier den anonyme tjenestemannen.

Aung San Suu Kyi og hennes parti NLD vant valget i Burma i 1990, men hun har siden det for det meste sittet i fengsel eller husarrest. Hun har ikke fått lov til å stille som kandidat i det kommende valget.

Valget 7. november blir Burmas første på 20 år, og planen er at nasjonalforsamlingen som blir valgt, skal utpeke landets første sivile regjering på 50 år.

Flere eksperter har imidlertid slått fast at valget blir en farse. Lederen for Oslo-senteret, tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, sa til NTB i august at generalene har designet en grunnlov og valglover som sikrer at de uansett beholder all makt.

Inger Lise Husøy i Den norske Burmakomité uttalte samtidig at valget kommer til å skje uten opposisjon, ytringsfrihet og fri presse.

Aung San Suu Kyi er en av verdens meste kjente dissidenter og vant Nobels fredspris i 1991.

Publisert
BT anbefaler

Se Ingebrigtsens første Brann-intervju

Kåre Ingebrigtsen tar over som hovedtrener i Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Lars Arne Nilsen dukket opp i ny rolle, seks dager etter Brann-avskjeden

  2. Da enda en pasient med karantene hadde løyet, satte legen seg ned og skrev om sin fortvilelse

  3. 39 smittet i Norge siste døgn

  4. Frisørene ber om koronalettelser: – Tungt med tiltakene vi har

  5. E16 stengt på Voss

  6. – Ingen test, ingen fest