Malema, som er kastet ut av regjeringspartiet ANCs ungdomsbevegelse, skal møte i retten onsdag. Politiet varslet tirsdag strenge sikkerhetstiltak rundt rettslokalet i hans fødeby Limpopo, omtrent 350 kilometer nord for storbyen Johannesburg.

Aksjoner over?

Samtidig kom det signaler om at protestaksjonene i gruveindustrien i Sør-Afrika kan være over. Ledelsen i selskapet Anglo American har innledet forhandlinger med representanter for streikende arbeidere, ble det opplyst tirsdag.

Anglo American, som er verdens største produsent av platina, har truet arbeiderne med sparken hvis de ikke gjenopptok arbeidet. Arbeiderne ved selskapets gruve i Marikana nordøst i Sør-Afrika gikk tilbake på jobben i forrige uke, etter en langvarig streik.

Truer med arrest

— Vi vil ikke godta uroligheter, og folk som bryter loven vil straks bli arrestert, het det i en kunngjøring fra politiet foran rettssaken mot Julius Malema. Malema har blant annet markert seg som tilhenger av nasjonalisering av gruveindustrien i Sør-Afrika.

Malemas tilhengere sier korrupsjonsanklagene mot ham er politisk motivert. Ledere for ANCs ungdomsavdeling nekter å trekke tilbake sin støtte til Malema og ønsker fortsatt at han med tiden skal bli leder for partiet.