Både hakekorset og flagget ble lagt på kroppen til en av de drepte politimennene, opplyste politiet i den amerikanske byen mandag. En lapp med påskriften «dette er begynnelsen på en revolusjon» ble også funnet ved liket.

— Var ikke nazister

Ifølge sheriff Kevin McMahill er det ingen tvil om at ekteparet, som er blitt navngitt som Jerad og Amanda Miller, var preget av en ideologi inspirert av militsgrupper og forestillingen om den hvite rases overlegenhet.

Han tror likevel ikke at de identifiserte seg med nazismen, tross hakekorset som ble funnet på åstedet.

— Vi antar at de sidestilte myndighetene, politiet og dem som støtter myndighetene, med nazister. De mente at politiet er undertrykkere, forklarer McMahill.

Skutt i bakhodet

Ekteparet drepte de to politifolkene på en pizzarestaurant søndag. Tidligere er det blitt opplyst at kvinnen løsnet det første skuddet, men politiet mener nå at det var 31 år gamle Jerad Miller som skjøt den første politimannen i bakhodet.

Også den andre politimannen skal ha blitt skutt av Jerad. Paret dro deretter til et Walmart-supermarked hvor en væpnet sivilperson forsøkte å stanse dem. Han skjønte imidlertid ikke at de to var medsammensvorne, ifølge avisa New York Times. Idet han rettet oppmerksomheten mot Jerad, skal han ha blitt skutt ned av 22 år gamle Amanda Miller.

Paret havnet deretter i en skuddveksling med politiet inne på supermarkedet. Til slutt skal Amanda ha drept ektemannen før hun tok sitt eget liv.

- Revolusjonen har begynt

Dagen før drapene la Jerad ut følgende melding på Facebook: «En ny dag gryr. Måtte alle våre ofre bli verdt det.»

Søndag morgen overlot paret de to kattene sine til en nabo. Jerad skal ha hatt tårer i øynene idet han klemte naboen og sa «Jeg må gjøre det jeg må, revolusjonen har begynt».

På 31-åringens Facebook-side er det også lagt ut et bilde av paret kledd ut som tegneserieskurkene Jokeren og Harley Quinn. Flagget som ble lagt på den ene drepte politimannen, og som har blitt et symbol for Tea Party-bevegelsen, har bilde av en sammenkveilet klapperslange og påskriften «Ikke trå på meg». (©NTB)