Selvmordsbomberen var selv den eneste som ble drept i attentatet sør i Beirut like før midnatt, men 19 personer som fulgte fotball-VM i nærheten, ble såret.

Eksplosjonen skjedde i nærheten av en militær veisperring og en kafé der mange mennesker hadde samlet seg for å følge fotballkampen mellom Brasil og Kamerun på TV. Kafeen fikk store skader, og vinduer knuste i andre bygninger.

Et vitne forteller at en hvit Mercedes kom kjørende i full fart på feil side av veien før den eksploderte. Flere andre biler tok fyr etter eksplosjonen, og brannmannskaper kom raskt til for å slukke brannene.

Nabolaget der angrepet fant sted, er i det vesentlige befolket av tilhengere av den sjiamuslimske gruppa Amal, som er alliert med Hizbollah.

Mange angrep

Den sørlige delen av Beirut, der Hizbollah står sterkt, har i flere måneder vært utsatt for angrep, de fleste av dem utført av sunniekstremister som er kritiske til at Hizbollah har sendt tusener av krigere til Syria for å støtte president Bashar al-Assads regime.

— Terrorismen søker å undergrave vår enhet, sa Hizbollah-parlamentarikeren Ali Ammar til TV-kanalen Al-Manar etter angrepet.

— Sunniekstremistene prøver å åpne en ny front etter nederlaget i Syria, og det vi ser i Irak er ikke veldig forskjellig fra det som skjer i vårt land. Men Libanon vil ikke la ISIL spre sin krig hit, sa han videre.

Hizbollah har i lengre tid hatt styrker i Syria for å støtte opp om Assads regjeringsstyrker i kampen mot opprørerne, og i den siste tiden har de hatt framgang.

Spredt seg

Konflikten i Syria har spredd seg til Libanon med sekterisk vold mellom grupper som støtter den ene eller andre siden i Syria.

Det har vært rakettangrep på sjiamuslimer i Bekaadalen ved grensa til Syria, og bombeattentat mot både sjiamuslimer og sunnimuslimer i byer langs kysten, først og fremst i Tripoli.

Angrepet mandag skjedde bare tre dager etter et mislykket forsøk på drepe en høytstående libanesisk offiser i nærheten av grensa til Syria. 37 mennesker ble såret i angrepet, men general Abbas ibrahim, sjef for Libanons sikkerhetsdepartement, slapp unna med livet i behold.