Da tyfonen herjet i byen Tacoblan på fredag, klamret han seg fast på taket sammen med barna på barnehjemmet Streetlight. Lørdag kom det første livstegnet fra nordmannen på Facebook. VG har søndag fått tillatelse til gjengi samtalen han hadde med styreleder for barnehjemmet, Liv Anette Strand.

— Alle på barnehjemmet er ok, skriver Johannessen på Facebook:

— Men vi trenger hjelp. Vi har ingenting. Alt ble skylt av gårde av en diger flodbølge som skyller over hele byen.

Døde overalt

Nordmannen skriver også at det er døde folk overalt og at gatene er utrygge fordi overlevende sloss med hverandre for å få tak i mat og vann.

Ifølge UDs pressevakt, Kristin Enstad, er det umulig å si hvor mange nordmenn som befinner seg i området som er rammet av tyfonen. Rundt 300 har registrert seg hos Utenriksdepartementet og de norske ambassadene i området.

— Men det er frivillig å registrere seg, så det er veldig vanskelig å si hvor mange som faktisk er der, sier hun til VG.

Fikk livstegn fra moren

Sunnmøringen May Britt Tynes driver førskolen Lola Day Care Center på Filippinene. Søndag morgen fikk datteren et livstegn fra henne.

Charlotte Tynes sier at det kom noen tårer da meldingen fra moren kom, skriver Aftenposten. Moren dro onsdag til øya Cebu sammen med datteren Lone og en venninne.

— De visste at det var meldt uvær, men var nok ikke forberedt på dette, sier Tynes.

I meldingen skrev moren at de var i god behold. Over hundre mennesker har søkt tilflukt på barnehjemmet, som er i god stand. Flere av husene i området er rasert av tyfonen Haiyans herjinger. 12.000 mennesker fryktes omkommet.

— Søsteren min beskriver settingen som et krigsområde. De er nå i gang med å prøve å hjelpe lokalbefolkningen så godt de kan, selv om det er svært krevende forhold å jobbe under, sier Charlotte Tynes.