Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) hevder torsdag at en rekke væpnede grupper i den palestinske flyktningleiren Yarmouk har klart å gjenerobre kontrollen over alle områdene IS inntok.

IS gikk inn i Yarmouk, som ligger rett sør for Damaskus by, onsdag. Det førte til stor frykt for mange tusen sivile som fortsatt ikke har flyktet fra leiren. Væpnede palestinske grupper og andre lokale opprørere iverksatte en motoffensiv senere samme dag.

— Syriske opprørsgrupper gikk inn i leiren og hjalp palestinerne med å drive tilbake IS gjennom harde kamper, sier SOHR-sjef Rami Abdulrahman.

Anwar Abdel Hadi, som er sjef for politiske saker i den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO i Damaskus, sier IS er blitt drevet til utkanten av leiren.

Aknaf Beit al-Maqdis, en gruppe som er knyttet til den palestinske bevegelsen Hamas på Gazastripen, støtte sammen med IS natt til torsdag, ifølge Hadi.

FNs organ for palestinske flyktninger, UNRWA, anslår at rundt 3.500 barn er blant de 18.000 sivile som bor i Yarmouk i dag. Flyktningleiren var før krigen hjem for 160.000 palestinske flyktninger og syrere.