Tidligere meldinger om en «uvanlig gjenstand» som ble observert i havet under letingen etter det malaysiske passasjerflyet som forsvant lørdag, viste seg å ha vært en gjenstand av tre som umulig kunne stamme fra flyet.

Det er vietnamesiske luftfartsmyndigheter som opplyser om det nye funnet av en mulig vrakdel. Men de understreker samtidig at det er for mørkt til å kunne si noe sikkert om funnet. Flere fly skal sendes til funnstedet, som ligger utenfor kysten av Sør-Vietnam, når det blir morgen.

En stor leteaksjon er satt i gang etter det malaysiske flyet som forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord. Tidligere søndag meldte Vietnams redningstjeneste at 17 fly og 35 skip fra seks forskjellige lands militære og andre myndigheter deltok i letingen. Kinesiske skip har fått tillatelse til å gå inn i malaysisk farvann for første gang på lang tid. I tillegg deltar et ukjent antall sivile båter i letingen.

Malaysiske myndigheter bekreftet søndag at det forsvunnede flyet var innblandet i et uhell i Shanghai i august 2012. På flyplassen kolliderte flyet med et annet fly, og det ble en cirka en meter lang skade i skroget. Men skaden ble reparert av Boeing-fabrikken og flyet ble sertifisert til å være helt i orden av myndighetene. (©NTB)