Det blir ikke god plass i kappløpet om å bli USAs neste president — spesielt ikke på høyresiden av banen.

UTFORDRER: Han har ennå ikke kunngjort sitt kandidatur, men Wisconsin-guvernør Scott Walker er foreløpig den som puster Jeb Bush tettest i nakken på meningsmålingene.FOTO: J. SCOTT APPLEWHITE

Det er nesten like mange som vurderer å stille som presidentkandidat, som det er deltagere på startstreken i New York Marathon.

Senator Ted Cruz fra Texas ble første mann ut, da han offisielt kunngjorde sitt kandidatur mandag før påske. Neste løper ut var en annen senator, Rand Paul fra Kentucky. En tredje senator, Marco Rubio fra Florida, skal etter alt å dømme ta opp jakten i morgen.

Jebillary Bushton

Mest spenning knyttes det likevel til de to dinosaurene i dette ujevne feltet; Hillary Clinton og Jeb Bush — eller Jebillary Bushton, som noen har begynt å kalle de to dynastimedlemmene på sosiale medier.

STORT POTENSIALE: Senator Marco Rubio fra Florida vil sannsynligvis kunngjøre sitt kandidatur i morgen. Han regnes som en farlig kandidat både av partifeller, og av demokrater, som frykter at han kan være en farlig utfordrer for Hillary Clinton.FOTO: RICHARD DREW, REUTERS

Clinton gruser fortsatt all motstand på meningsmålingene. Blant utfordrerne i sitt eget parti har hun en ledelse på femti prosentpoeng, mens hun i direkte match med de republikanske håpefulle har et forsprang på 10-15 prosent. Clinton har leid seg kontorlokaler i Brooklyn, og skal etter alle solemerker sette i gang kampanjen sin i dag.

Presidentskapet i USA er ikke en krone som skal overleveres mellom to familier.

Det begynte å haste litt nå for den tidligere førstedamen. Hun har forsøkt å riste av seg flere tilløp til skandaler den siste tiden, og meningsmålingene viser at hun begynner å få litt kladdeføre i noen stater.

Se, der løper bestemor!

Etter at hun har sagt sitt endelige «ja», skal den tidligere førstedamen, senatoren og utenriksministeren stige ned til folket gjennom å legge ut på en omfattende turné, melder amerikanske medier.

TEA PARTY-FAVORITT: Senator Ted Cruz fra Texas er svært populær blant Tea Party-typer, men regnes som for ytterliggående til å kunne ta den republikanske nominasjonen.FOTO: NATI HARNIK, REUTERS

På turneen skal Hillary Clinton «reintroduseres» som en jordnær bestemortype, ifølge Politico.

Clinton har allerede begynt å nevne sin rolle som bestemor i tide og utide, og spekulasjonene er i gang om det er et slags geriljataktikk for å komme aldersangrep i forkjøpet. Hillary har til og med brukt hashtaggen «#grandmotherknowsbest» på twitter. De politiske kommentatorene har allerede gjennomanalysert det selvvalgte bestemorstempelet:

Er det en strategi for å gjøre henne mykere? Å appellere til kvinner og konservative velgere? Å ta avstand fra Barack Obama på en subtil måte? Å minne velgerne på at hun har tyngde og erfaring, mot et kobbel av unge, ærgjerrige republikanere?

OUTSIDER: Senator Rand Paul er en dreven politiker og sønn av Ron Paul, som har vært presidentkandidat tre ganger. Paul har en ung og entusiastisk velgerskare, men de fleste tror hans liberalistiske politikk blir for ekstrem.FOTO: CHUCK BURTON, REUTERS

Kanskje er det er kombinasjon av alle disse, pluss én til: trygghet. Ingenting er så trygt som bestemors fang, i en verden der Putins Russland har tent ny fyr i amerikanernes kommunistangst, terror og uro sprer seg i Midtøsten og økonomisk usikkerhet stadig river i tårnene på Wall Street.

Jeb og Scott

På høyresiden er det to kandidater som har fått en liten luke ned til resten av feltet: Jeb Bush og Wisconsin-guvernør Scott Walker. Det er usikkert hvor mye av Bushs ledelse som skyldes at folk simpelthen vet hvem han er. Det er også usikkert om Bush-familiens lave popularitet etter hvert vil true med å drukne kandidaturet hans.

Men vel så farlig er den sannsynlige kombinasjonen av Bush mot Clinton. Orker virkelig amerikanerne nok en omgang med disse to dynastiene? Eller vil de tro dra hverandre til bunns? Et tidlig tegn på hva som er i vente kom på palmesøndag, med en rett venstre fra tidligere guvernør i Maryland, Martin O'Malley.

RINGREV: De siste ukene har navnet til senator Lindsey Graham stadig oftere dukket opp blant mulige presidentkandidater. Graham er en svært erfaren utenrikspolitiker, som muligens ser sitt snitt i et felt med unge, relativt ferske fjes.FOTO: JOSHUA ROBERTS, REUTERS

— Presidentskapet i USA er ikke en krone som skal overleveres mellom to familier. Det er et storstilt og hellig embete som skal fortjenes, og forvaltes på vegne av det amerikanske folket, sa O'Malley til ABCs nyhetsanker George Stephanopoulos. Eksguvernøren er en av få demokrater som forventes å utfordre Clinton. Foreløpig er han imidlertid knapt i fluevektsklassen - det er så vidt hans eksistens registreres på målingene.

Sterk Walker

På høyresiden ser Scott Walker ut til å bli en stadig sterkere utfordrer til Bush.

På høyresiden er det to kandidater som har fått en liten luke ned til resten av feltet: Jeb Bush og Wisconsin-guvernør Scott Walker.

Han er en dypt konservativ guvernør fra en relativt liberal stat. Det kan gi Walker et fortrinn fremfor mange av sine konkurrenter. Han har måttet bryne seg på Wisconsins sterke fagforeninger. En slagkraftig venstreside har forsøkt å få ham avsatt. Og ikke minst; den politiske sammensetningen i Wisconsin er slik at han har vært nødt til å vinne sentrumsvelgere for å vinne valg.

Dette kan gjøre ham til en mer effektiv presidentkandidat fordi han ikke har levd i en ideologisk boble. Mange av partifellene som er populære hos Tea Party-folket klarer ikke å moderere budskapet sitt tilstrekkelig i en generell valgkamp. Prestesønnen Walker er god til å «skjule» sine mest konservative sider for moderate velgere, for eksempel hans dype motstand mot abort.

Rubio

En annen håpefull republikaner som kan melde seg på i tetstriden etter hvert er Marco Rubio fra Florida. Han skal etter sigende kunngjøre sitt kandidatur i Miami i morgen.

Rubio er seriøs, sympatisk og en talentfull taler. Han har jobbet hardt gjennom fem år i Washington med å bygge allianser i partiet. I motsetning til Bush kommer han fra en beskjeden bakgrunn som kan gjøre ham mer spiselig for arbeiderklassevelgere, og hans kubanske bakgrunn kan gi ham en fordel med den store, spansktalende delen av befolkningen.