Det melder det etiopiske utenriksdepartementet.

Representanter for både president Salva Kiir og tidligere visepresident Riek Machar, som nå kjemper mot Kiir, er i Etiopias hovedstad Addis Abeba for å forsøke å diskutere seg fram til en våpenhvile. Fulle samtaler kommer først i gang søndag, men partene møttes lørdag til en åpningsseremoni.

Forhandlingene skulle opprinnelig ha startet torsdag, men har deretter blitt utsatt flere ganger.

Utsettelser

Lørdag morgen opplyste både den sørsudanske informasjonsministeren Michael Makuei og talsmann for opprørerne, Yohanis Musa Pouk, at partene ikke kom til å møte hverandre før begge sider hadde drøftet og godkjent dagsorden for forhandlingene.

Makuei bekreftet imidlertid at lederne for forhandlingsdelegasjonene møtte hverandre ansikt til ansikt en kort stund fredag, men sa at hovedforhandlingene ennå ikke var kommet i gang.

— De har møtt hverandre, og nå venter de på å høre fra forhandlerne hva som blir veien videre, sa Makuei.

Tusener drept

Frykten er stor for at det vil bryte ut borgerkrig i Sør-Sudan, der Riek Machar og hans tilhengere har utfordret president Salva Kiir om makten.

Lørdag ble det meldt om nye kamper i hovedstaden Juba.

Maktkampen har utviklet seg til en voldelig etnisk konflikt, og flere tusen mennesker er drept og over 200.000 er drevet på flukt de siste ukene. (©NTB)